Рецепт Брізолі курячі фото

Брізолі курячі
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Птах , Курка , Яйця , Куряча грудка
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Брізоль
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 30 хв.

Брізолі нагадують відбивні в клярі, але технологія приготування відрізняється. Блюдо виходить соковитим і ситним. Відмінна альтернатива відбивних або котлет. Покажу, як приготувати брізолі курячі.

Опис приготування:

Цей рецепт вам обов'язково сподобається і стане в нагоді в подальшому. Хороший варіант для сімейної вечері. Куряче м'ясо, як відомо, готується досить швидко. А якщо його відбити, то вам буде під силу приготувати вечерю за лічені хвилини.

Обов'язково додайте в свою скарбничку рецептів це блюдо.

  • Куряче філе (грудка) - 600 грам
  • Куряче яйце - 2 штуки
  • Борошно пшеничне - 100 грам
  • Сіль, перець - За смаком
  • Масло рослинне - 50 грам
брізолі курячі - фото крок 1
Для приготування бризолу вам не знадобляться якісь особливі вміння або пристосування. Все дуже просто. Візьміть куряче філе, розріжте його на пласти близько сантиметра завтовшки і відбийте, попередньо загорнувши кожний шматочок в харчову плівку. Так ніжне філе залишиться цілим і не порветься.
брізолі курячі - фото крок 2
Борошно змішайте з необхідною кількістю перцю і солі. Ви можете додати ще якісь трави або спеції. Будь-які прянощі на ваш смак будуть відмінно поєднуватися з таким універсальним блюдом.
брізолі курячі - фото крок 3
В окремому сотейнику або мисці збийте яйця за допомогою міксера в міцну піну. Це буде легше зробити, якщо кинути до них щепоточку солі. Також, щоб курячі яєчка добре збивалися до потрібної консистенції, вони повинні бути досить добре охолоджені.
брізолі курячі - фото крок 4
Обваляйте кожен шматочок курячого філе в заздалегідь підготовленої борошні, змішаної зі спеціями. Панірування повинна добре покривати весь шматочок птиці, щоб не було видно прогалин.
брізолі курячі - фото крок 5
Тепер акуратно опустіть запанірувати шматочок м'яса в збиті яйця. Робити це треба досить швидко, щоб вийшла панірування не відвалиться від поверхні курячої грудки.
брізолі курячі - фото крок 6
Сковорідку розігрійте з рослинним маслом на плиті. Вогонь повинен бути досить сильним, щоб панірування на бризолу швидко"схопилася" і не розтеклася по всій поверхні сковороди. Обсмажте блюдо до повної готовності з обох сторін по п'ять хвилин на кожній.

Схожі рецепти