Брізолі курячі
(покроковий рецепт з фото)
Брізолі нагадують відбивні в клярі, але технологія приготування відрізняється. Блюдо виходить соковитим і ситним. Відмінна альтернатива відбивних або котлет. Покажу, як приготувати брізолі курячі.
Цей рецепт вам обов'язково сподобається і стане в нагоді в подальшому. Хороший варіант для сімейної вечері. Куряче м'ясо, як відомо, готується досить швидко. А якщо його відбити, то вам буде під силу приготувати вечерю за лічені хвилини.
Обов'язково додайте в свою скарбничку рецептів це блюдо.
- Куряче філе (грудка) - 600 грам
- Куряче яйце - 2 штуки
- Борошно пшеничне - 100 грам
- Сіль, перець - За смаком
- Масло рослинне - 50 грам
Для приготування бризолу вам не знадобляться якісь особливі вміння або пристосування. Все дуже просто. Візьміть куряче філе, розріжте його на пласти близько сантиметра завтовшки і відбийте, попередньо загорнувши кожний шматочок в харчову плівку. Так ніжне філе залишиться цілим і не порветься.
Борошно змішайте з необхідною кількістю перцю і солі. Ви можете додати ще якісь трави або спеції. Будь-які прянощі на ваш смак будуть відмінно поєднуватися з таким універсальним блюдом.
В окремому сотейнику або мисці збийте яйця за допомогою міксера в міцну піну. Це буде легше зробити, якщо кинути до них щепоточку солі. Також, щоб курячі яєчка добре збивалися до потрібної консистенції, вони повинні бути досить добре охолоджені.
Обваляйте кожен шматочок курячого філе в заздалегідь підготовленої борошні, змішаної зі спеціями. Панірування повинна добре покривати весь шматочок птиці, щоб не було видно прогалин.
Тепер акуратно опустіть запанірувати шматочок м'яса в збиті яйця. Робити це треба досить швидко, щоб вийшла панірування не відвалиться від поверхні курячої грудки.
Сковорідку розігрійте з рослинним маслом на плиті. Вогонь повинен бути досить сильним, щоб панірування на бризолу швидко "схопилася" і не розтеклася по всій поверхні сковороди. Обсмажте блюдо до повної готовності з обох сторін по п'ять хвилин на кожній.