Курячі котлети з базиліком
(покроковий рецепт з фото)
Ніжні, соковиті курячі котлети люблять дорослі і діти. Блюдо дієтичне і корисне. Сьогодні у мене рецепт курячих котлет з базиліком. Просто, ароматно і дуже смачно.
Котлети з курячого філе готуються просто і відносно швидко. Яйце можна не додавати, адже фарш прекрасно тримає форму і без нього. Базилік двох видів: сушений і свіжий надає аромат і невелику гостроту, так що мелений перець класти не обов'язково. Котлети дуже смачні, з'їдаються непомітно, як з гарніром, так і без нього, з шматочком свіжого хліба або грінкою. Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 10-12 котлет середнього розміру.
- Куряче філе - 600 грам
- Куряче яйце - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Батон білий - 100 грам
- Базилік свіжий - 30 грам
- Базилік сушений - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка (без гірки)
- Сухарі паніровочні - 50 грам
- Соняшникова олія - 70 мілілітрів(rafinirovannoe)
Підготуйте інгредієнти для приготування котлет з базиліком.
Куряче філе помийте і пропустіть через м'ясорубку.
Цибулю і часник очистіть, помийте. Батон залийте холодною, кип'яченою водою і через п'ять хвилин воду відіжміть. Пропустіть через м'ясорубку батон, цибуля і часник.
Додайте яйце.
Всипте сіль і сушений базилік.
Зелений базилік наріжте і додайте в фарш.
Ретельно перемішайте фарш.
З фаршу сформуйте вологими руками котлети. Обваляйте в панірувальний сухарях і викладіть на гарячу сковороду з соняшниковою олією. Можна смажити котлети і без сухарів. У мене були обидва варіанти.
Обсмажте котлети з обох боків до рум'яної скоринки.
Курячі котлети з базиліком готові. Подавайте до столу з будь-яким гарніром.