Курячі грудки в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Не кожен може приготувати грудку, щоб вона була рум'яної зовні і соковитою всередині. Важливо не перестаратися, тому пропоную один з кращих варіантів, як приготувати курячі грудки в духовці.
Грудка - сама дієтична частина з усієї курочки. Її можна варити, запікати, смажити, робити з неї фарш на котлети, тефтелі та інше. Якщо вирішили запікати в духовці, то важливо не перетримати її і вибирати правильну температуру. Куряча грудка відмінно піддається маринування, для цього приготуйте будь маринад на ваш розсуд.
- Грудка - 2 штуки
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Соєвий соус - 1 Ст. Ложка
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
- Гірчичний - 3 чайних ложки
- Гірчичні насіння - 1 Чайна ложка
- Прованські трави - 1 Чайна ложка
- Соняшникова олія - 2 Ст. Ложки
- Чорний мелений перець - 1 щіпка
1. У миску наливаємо рідкий мед (якщо потрібно, розтоплюємо його), соєвий соус, соняшникова олія, лимонний сік, додаємо всі сипучі приправи і перемішуємо.
2. Грудку моєму, зачищаємо від плівочок, жив і поділяємо на частини, витираємо паперовим рушником. У миску викладаємо м'ясо, заливаємо його отриманим маринадом, рівномірно розподіляючи його. Обмащуємо м'ясо з усіх боків. Відправляємо все в холодильник мінімум на годину: чим довше, тим краще.
3. М'ясо перекладаємо в форму для запікання і відправляємо в розігрітий до 180-190 градусів духовку на 50-60 хвилин, періодично дістаємо форму і поливаємо соком, що виділився шматочки курки.
4. Готове м'ясо дістаємо з духовки і подаємо в гарячому вигляді з картопляним гарніром і цибулею-шалот. Смачного!