Рецепт Курячі грудки в духовці фото

Курячі грудки в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
Птах , Курка , Куряча грудка
Низькокалорійні , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 2 г. 20 хв.

Не кожен може приготувати грудку, щоб вона була рум'яної зовні і соковитою всередині. Важливо не перестаратися, тому пропоную один з кращих варіантів, як приготувати курячі грудки в духовці.

Опис приготування:

Грудка - сама дієтична частина з усієї курочки. Її можна варити, запікати, смажити, робити з неї фарш на котлети, тефтелі та інше. Якщо вирішили запікати в духовці, то важливо не перетримати її і вибирати правильну температуру. Куряча грудка відмінно піддається маринування, для цього приготуйте будь маринад на ваш розсуд.

  • Грудка - 2 штуки
  • Мед - 1 Ст. Ложка
  • Соєвий соус - 1 Ст. Ложка
  • Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
  • Гірчичний - 3 чайних ложки
  • Гірчичні насіння - 1 Чайна ложка
  • Прованські трави - 1 Чайна ложка
  • Соняшникова олія - 2 Ст. Ложки
  • Чорний мелений перець - 1 щіпка
курячі грудки в духовці - фото крок 1
1. У миску наливаємо рідкий мед (якщо потрібно, розтоплюємо його), соєвий соус, соняшникова олія, лимонний сік, додаємо всі сипучі приправи і перемішуємо.
курячі грудки в духовці - фото крок 2
2. Грудку моєму, зачищаємо від плівочок, жив і поділяємо на частини, витираємо паперовим рушником. У миску викладаємо м'ясо, заливаємо його отриманим маринадом, рівномірно розподіляючи його. Обмащуємо м'ясо з усіх боків. Відправляємо все в холодильник мінімум на годину: чим довше, тим краще.
курячі грудки в духовці - фото крок 3
3. М'ясо перекладаємо в форму для запікання і відправляємо в розігрітий до 180-190 градусів духовку на 50-60 хвилин, періодично дістаємо форму і поливаємо соком, що виділився шматочки курки.
курячі грудки в духовці - фото крок 4
4. Готове м'ясо дістаємо з духовки і подаємо в гарячому вигляді з картопляним гарніром і цибулею-шалот. Смачного!

Схожі рецепти