Куряча піката
(покроковий рецепт з фото)
Італійська куряча піката готується дуже швидко. Курячі грудки потрібно добре відбити і посмажити. Трохи спецій, сік лимона і можна бенкетувати! До курячої пікате добре підійде білий соус.
Смажити курячу пікату потрібно в сильно розігрітій олії до золотистого кольору з обох сторін. Потім курку зніміть зі сковороди і готуйте соус з лимонної цедри і соку, каперсів цукру і води. Соус повинен злегка закипіти і добре перемішатися. Потім відразу поверніть курку на сковороду, добре польоті її соусом і під кришкою тушкуйте ще кілька хвилин. Успіхів і приємного апетиту!
- Куряча грудка - 2 штуки
- Олія - 1 Ст. Ложка
- Лимон - 1 штука
- Цукор - 1/4 чайних ложки
- Каперсами - 2 чайних ложки
- Базилік - 1/4 чайних ложки (подрібнений)
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Сіль, перець - За смаком
- Вода - 1/4 склянки
Підготувати продукти.
Курячі грудки розрізати навпіл і відбити.
Додати сіль, поперчіть і обваляйте в борошні грудки. На сковороді обсмажте до золотистого кольору, зніміть на тарілку. У сковороду додайте сік лимона, цедру каперсами, базилік, цукор, воду. Перемішайте, поверніть філе і тушкуйте ще 5 хвилин.
Смачного!