Рецепт Куряча піката з вином фото

Куряча піката з вином
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Птах , Курка , Куряча грудка
Для діабетиків
На обід , На вечерю , На швидку руку
Гарячі страви
Кількість порцій: 2
Час приготування: 20 хв.

Нещодавно я дізналася рецепт, як приготувати курячу пікату. Блюдо з курячої грудки мені сподобалося швидкістю приготування і свіжим лимонним смаком соусу. Запрошую на дегустацію!

Опис приготування:

Курячу пікату можна приготувати різними способами, мені сподобався наступний. Курячі грудки посоліть і поперчіть, обваляйте в борошні, обсмажте до рум'яної скоринки. Соус приготуйте окремо і подавайте з часточкою лимона. Для мене соус здався занадто кислим, тому на свій смак я додала 1 немає. L. Цукру.

  • Грудка куряча - 2 штуки
  • Сіль морська - За смаком
  • Перець білий мелений - За смаком
  • Борошно - 1/4 склянки
  • Масло оливкове - 1 Ст. Ложка
  • Бульйон курячий - 1/2 склянки
  • Вино біле - 2 Ст. Ложки
  • Сік лимонний - 2 Ст. Ложки
  • Лимон - 1/2 штуки (для подачі)
куряча піката з вином - фото крок 1
Підготуйте необхідні продукти. Грудку промийте, обсушити паперовими рушниками. Наріжте на тонкі скибочки.
куряча піката з вином - фото крок 2
М'ясо посоліть і поперчіть, обваляйте в борошні.
куряча піката з вином - фото крок 3
На сковороді розігрійте по 1 ст. L. Оливкового масла і вершкового масла. Обсмажте м'ясо по 3 хвилини з двох сторін до рум'яної скоринки. Зніміть зі сковороди.
куряча піката з вином - фото крок 4
Помістіть в фольгу, щоб м'ясо не охололо.
куряча піката з вином - фото крок 5
На сковороді розігрійте по столовій ложці оливкової олії і вершкового масла. Додайте лимонний сік, біле вино і 1 ст. L. Борошна. Перемішайте до однорідності, готуйте до загустіння, зніміть з вогню.
куряча піката з вином - фото крок 6
Курячу пікату подавайте разом з соусом і часточкою лимона.

Схожі рецепти