Куряча піката з вином
(покроковий рецепт з фото)
Нещодавно я дізналася рецепт, як приготувати курячу пікату. Блюдо з курячої грудки мені сподобалося швидкістю приготування і свіжим лимонним смаком соусу. Запрошую на дегустацію!
Курячу пікату можна приготувати різними способами, мені сподобався наступний. Курячі грудки посоліть і поперчіть, обваляйте в борошні, обсмажте до рум'яної скоринки. Соус приготуйте окремо і подавайте з часточкою лимона. Для мене соус здався занадто кислим, тому на свій смак я додала 1 немає. L. Цукру.
- Грудка куряча - 2 штуки
- Сіль морська - За смаком
- Перець білий мелений - За смаком
- Борошно - 1/4 склянки
- Масло оливкове - 1 Ст. Ложка
- Бульйон курячий - 1/2 склянки
- Вино біле - 2 Ст. Ложки
- Сік лимонний - 2 Ст. Ложки
- Лимон - 1/2 штуки (для подачі)
Підготуйте необхідні продукти. Грудку промийте, обсушити паперовими рушниками. Наріжте на тонкі скибочки.
М'ясо посоліть і поперчіть, обваляйте в борошні.
На сковороді розігрійте по 1 ст. L. Оливкового масла і вершкового масла. Обсмажте м'ясо по 3 хвилини з двох сторін до рум'яної скоринки. Зніміть зі сковороди.
Помістіть в фольгу, щоб м'ясо не охололо.
На сковороді розігрійте по столовій ложці оливкової олії і вершкового масла. Додайте лимонний сік, біле вино і 1 ст. L. Борошна. Перемішайте до однорідності, готуйте до загустіння, зніміть з вогню.
Курячу пікату подавайте разом з соусом і часточкою лимона.