Куряча піката з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную на святковий обід або вечерю приготувати дуже смачну страву з курячої грудки з грибами. М'ясо виходить ніжним і з рум'яною скоринкою, гриби - соковитими. Завершує смак соус з білого вина.
Впевнена, що ви знаєте багато рецептів з курячою грудкою. Але я все-таки поділюся з вами, як приготувати курячу пікату з грибами. Рецепт досить простий, а результат виходить чудовим.
- Куряча грудка - 400 грам
- Печериці - 300 грам
- Цибуля - 1 штука
- Борошно - 1/2 склянки
- Яйце - 1 штука
- Паприка сушена - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Молоко - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Вино біле - 1/2 склянки
- Бульйон м'ясний - 1/2 склянки
- Лимон - 1 Ст. Ложка
- Крохмаль - 1 Чайна ложка
- Петрушка - За смаком
Підготуйте необхідні продукти. М'ясо промийте, обсушити, наріжте на плоскі шматочки середнього розміру. Гриби і цибулю вимийте. Цибулю очистіть.
Яйце, молоко і перуку з'єднайте в мисці, перемішайте вилкою. Борошно і сіль з'єднайте на плоскій тарілці.
Шматочки курячої грудки умочіть у збитому яйці, обваляйте в підсоленій борошні. На сковороді розтопіть вершкове масло, обсмажте м'ясо до рум'яної скоринки з двох сторін.
Додайте подрібнену цибулю і гриби, нарізані тонкими пластинками. Готуйте 5 хвилин.
У мисці з'єднайте біле вино, м'ясний бульйон, лимонний сік і крохмаль, перемішайте. Влийте суміш в сковороду. Гасіть протягом 10-15 хвилин до готовності м'яса.
Курячу пікату з грибами подавайте зі свіжою зеленню і часточкою лимона. Смачного!