Рецепт Куряча піката з грибами фото

Куряча піката з грибами
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Птах, Курка, Куряча грудка
Для діабетиків
На обід, На вечерю, На швидку руку
Гарячі страви, Солоне

Пропоную на святковий обід або вечерю приготувати дуже смачну страву з курячої грудки з грибами. М'ясо виходить ніжним і з рум'яною скоринкою, гриби - соковитими. Завершує смак соус з білого вина.

Впевнена, що ви знаєте багато рецептів з курячою грудкою. Але я все-таки поділюся з вами, як приготувати курячу пікату з грибами. Рецепт досить простий, а результат виходить чудовим.

  • Куряча грудка - 400 грам
  • Печериці - 300 грам
  • Цибуля - 1 штука
  • Борошно - 1/2 склянки
  • Яйце - 1 штука
  • Паприка сушена - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Молоко - 1 Ст. Ложка
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Вино біле - 1/2 склянки
  • Бульйон м'ясний - 1/2 склянки
  • Лимон - 1 Ст. Ложка
  • Крохмаль - 1 Чайна ложка
  • Петрушка - За смаком
куряча піката з грибами - фото крок 1
Підготуйте необхідні продукти. М'ясо промийте, обсушити, наріжте на плоскі шматочки середнього розміру. Гриби і цибулю вимийте. Цибулю очистіть.
куряча піката з грибами - фото крок 2
Яйце, молоко і перуку з'єднайте в мисці, перемішайте вилкою. Борошно і сіль з'єднайте на плоскій тарілці.
куряча піката з грибами - фото крок 3
Шматочки курячої грудки умочіть у збитому яйці, обваляйте в підсоленій борошні. На сковороді розтопіть вершкове масло, обсмажте м'ясо до рум'яної скоринки з двох сторін.
куряча піката з грибами - фото крок 4
Додайте подрібнену цибулю і гриби, нарізані тонкими пластинками. Готуйте 5 хвилин.
куряча піката з грибами - фото крок 5
У мисці з'єднайте біле вино, м'ясний бульйон, лимонний сік і крохмаль, перемішайте. Влийте суміш в сковороду. Гасіть протягом 10-15 хвилин до готовності м'яса.
куряча піката з грибами - фото крок 6
Курячу пікату з грибами подавайте зі свіжою зеленню і часточкою лимона. Смачного!

Схожі рецепти