Піката з курки
(покроковий рецепт з фото)
Швиденько, смачний і апетитний варіант гарячого на обід або вечерю я хочу запропонувати вам на пробу. Покажу, як приготувати пікату з курки - ніжну відбивну в паніровці з насиченим соусом.
Ця страва відмінно підійде як на кожен день, так і для святкового столу. Соус виходить нереально смачним і ароматним, відмінно доповнює курочку. До того ж, ви можете подавати пікату з курки з будь-яким гарніром, який вам до душі. Спробувати однозначно варто!
- Куряча грудка - 600 грам
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Сіль і перець - За смаком
- Яйце - 2 штуки
- Панірувальні сухарі - 1 Склянка
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
- Курячий бульйон - 1 Склянка
- Лимон - 1 штука
- Каперсами - 3 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
- Сіль, перець, петрушка - За смаком
1. Курячі грудки вимийте, обсушити, гострим ножем акуратно розріжте.
2. Трохи відбийте (найкраще через пакет або харчову плівку).
3. Додати сіль, поперчіть за смаком, обваляйте з усіх боків в борошні.
4. Після занурте в збиті яйця і обваляйте в панірувальних сухарях.
5. Викладіть на сковороду з розігрітим маслом і смажте на середньому вогні.
6. З двох сторін до рум'яної скоринки.
7. Для приготування соусу з'єднайте бульйон, сік лимона і каперси. Доведіть до кипіння.
8. Нехай покипить пару хвилин, після зніміть з вогню. Додайте вершкове масло, сіль і перець, подрібнену зелень.
9. Помішуйте, щоб масло повністю розтопилося, і подавайте до столу з курочкою.
Смачного!
Смачного!