Рецепт Куряча піката по-швидкому фото

Куряча піката по-швидкому
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Овочі , Птах , Курка , Куряча грудка
Для діабетиків
На обід , На вечерю , На швидку руку
Гарячі страви , Страви в паніровці
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 30 хв.

Сьогодні пропоную вам приготувати неймовірно смачні курячі грудки в ароматному соусі з каперсів, вершкового масла, лимонного соку і білого вина. Поєднання дуже вдале і гармонійне. Спробуйте!

Опис приготування:

Піката - це популярне італійське блюдо, яке найчастіше готується з телятини. За межами своєї батьківщини більш популярна піката з курки - так і простіше готувати, і швидше. Італійський термін «піката» означає спосіб приготування страви, при якому м'ясо спочатку обсмажують в паніровці, а потім доводиться до готовності в ароматному соусі з вершковим маслом. Ідеальний гарнір до пікате з курки - спагетті або будь-яка паста. Отже, читайте далі мій рецепт, як приготувати курячу пікату по-швидкому.

  • Куряча грудка - 250 грам
  • Борошно - 3 Ст. Ложки
  • Сіль, перець - За смаком
  • Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
  • Каперси консервовані - 1 Ст. Ложка
  • Біле вино - 1/2 Ст. Ложки
  • Лимон - 1 штука
  • Вода - 1/4 склянки
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Петрушка - 1/2 пучка
куряча піката по-швидкому - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Курячі грудки раджу використовувати охолоджені, а не заморожені, так вони смачніші.
куряча піката по-швидкому - фото крок 2
Кожну грудку розрізати уздовж навпіл. Розкладіть шматки на робочій поверхні, накрийте харчовою плівкою і акуратно відбийте кухонним молоточком.
куряча піката по-швидкому - фото крок 3
Відбивні з курячої грудки присипте сіллю і перцем за смаком, раджу використовувати не класичний чорний перець, перець, кайенскийперець і т. d.
куряча піката по-швидкому - фото крок 4
Умочіть грудки з обох сторін в борошно і обсмажте в оливковій олії до легкого рум'янцю.
куряча піката по-швидкому - фото крок 5
Приготуйте соус. У сковороді розтопіть вершкове масло, надішліть до нього каперси, попередньо обсушені паперовими рушниками, і готуйте кілька хвилин. Потім влийте вино, додайте сік лимона і дрібно нарізану петрушку. Коли соус закипить, додайте воду.
куряча піката по-швидкому - фото крок 6
Знову дайте соусу закипіти і відправте в нього попередньо обсмажені курячі грудки. Накрийте кришкою і тушкуйте на повільному вогні 5 хвилин. За цей час рідина з соусу оживляти курку, роблячи її неймовірно ніжною, а сам він стане трохи густіше.
куряча піката по-швидкому - фото крок 7
Куряча піката по-швидкому готова. Подавайте з будь-яким гарніром і обов'язково з соусом. Смачного!

Схожі рецепти