Куряча піката по-швидкому
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні пропоную вам приготувати неймовірно смачні курячі грудки в ароматному соусі з каперсів, вершкового масла, лимонного соку і білого вина. Поєднання дуже вдале і гармонійне. Спробуйте!
Піката - це популярне італійське блюдо, яке найчастіше готується з телятини. За межами своєї батьківщини більш популярна піката з курки - так і простіше готувати, і швидше. Італійський термін «піката» означає спосіб приготування страви, при якому м'ясо спочатку обсмажують в паніровці, а потім доводиться до готовності в ароматному соусі з вершковим маслом. Ідеальний гарнір до пікате з курки - спагетті або будь-яка паста. Отже, читайте далі мій рецепт, як приготувати курячу пікату по-швидкому.
- Куряча грудка - 250 грам
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Сіль, перець - За смаком
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Каперси консервовані - 1 Ст. Ложка
- Біле вино - 1/2 Ст. Ложки
- Лимон - 1 штука
- Вода - 1/4 склянки
- Вершкове масло - 50 грам
- Петрушка - 1/2 пучка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Курячі грудки раджу використовувати охолоджені, а не заморожені, так вони смачніші.
Кожну грудку розрізати уздовж навпіл. Розкладіть шматки на робочій поверхні, накрийте харчовою плівкою і акуратно відбийте кухонним молоточком.
Відбивні з курячої грудки присипте сіллю і перцем за смаком, раджу використовувати не класичний чорний перець, перець, кайенскийперець і т. d.
Умочіть грудки з обох сторін в борошно і обсмажте в оливковій олії до легкого рум'янцю.
Приготуйте соус. У сковороді розтопіть вершкове масло, надішліть до нього каперси, попередньо обсушені паперовими рушниками, і готуйте кілька хвилин. Потім влийте вино, додайте сік лимона і дрібно нарізану петрушку. Коли соус закипить, додайте воду.
Знову дайте соусу закипіти і відправте в нього попередньо обсмажені курячі грудки. Накрийте кришкою і тушкуйте на повільному вогні 5 хвилин. За цей час рідина з соусу оживляти курку, роблячи її неймовірно ніжною, а сам він стане трохи густіше.
Куряча піката по-швидкому готова. Подавайте з будь-яким гарніром і обов'язково з соусом. Смачного!