Рецепт Куряча грудка в соєвому соусі фото

Куряча грудка в соєвому соусі
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня
Птах, Курка
Дієтичне харчування, Низькокалорійні, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Соєвий соус

Практично безпрограшним варіантом смачного обіду або вечері є простий рецепт курячої грудки в соєвому соусі. Пікантний соус зробить сухувате м'ясо курки дивно ніжним і соковитим.

Приготована за цим рецептом, куряча грудка в соєвому соусі в домашніх умовах може бути подана з будь-яким гарніром (відмінним варіантом стане рис або локшина). Соєвий соус можна використовувати також в якості маринаду, а курку приготувати на грилі або в духовці.

  • Грудки куряча - 400-450 грам
  • Лимон або вапно - 1 штука
  • Соєвий соус - 100 мілілітрів
  • Вода - 80-100 мілілітрів
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
куряча грудка в соєвому соусі - фото крок 1
1. На сковороду налити трохи рослинного (найкраще оливкової) масла і поставити його на вогонь. Грудку промити і обсушити за допомогою паперової серветки. Потім акуратно викласти в розігріте масло. Щоб куряча грудка в соєвому соусі в домашніх умовах була соковита, її необхідно попередньо обсмажити на сильному вогні близько 3-5 хвилин з кожного боку.
куряча грудка в соєвому соусі - фото крок 2
2. Тим часом можна зайнятися лимоном або лаймом. Його потрібно ретельно вимити, нарізати шматочками і видавити сік. Уважно необхідно стежити за тим, щоб в сік не потрапили кісточки.
куряча грудка в соєвому соусі - фото крок 3
3. Коли курка з двох сторін придбає апетитну кірочку, на сковороду можна влити соєвий соус, трохи води і сік лайма. Щоб грудка як слід протушкувати, сковороду на 5-6 хвилин потрібно накрити кришкою.
куряча грудка в соєвому соусі - фото крок 4
4. Зробив, як зробити курячу грудку в соєвому соусі ще ароматні? На сковороду можна викласти часточки лайма, які наситять блюдо своїм запахом. Смажити курку краще на середньому або сильному вогні, щоб вона не стала занадто м'якою або сухий.
куряча грудка в соєвому соусі - фото крок 5
5. Приблизно через 5 хвилин кришку зі сковороди можна зняти і при необхідності довести грудку до готовності (час залежить від розмірів курячої грудки).
куряча грудка в соєвому соусі - фото крок 6
6. Готову грудку дістати з сковороди, а соус залишити на деякий час на вогні, щоб він трохи випарувався і Уваров. При бажанні можна додати в нього трохи часнику або меленого перцю.
куряча грудка в соєвому соусі - фото крок 7
7. Саму курку найкраще нарізати невеликими шматочками, щоб вона краще ввібрала соус.
куряча грудка в соєвому соусі - фото крок 8
8. Подавати таку грудки можна з улюбленим гарніром або свіжими овочами, рясно полив зверху соусом.

Схожі рецепти