Рецепт Смажена куряча грудка в грибному соусі фото

Смажена куряча грудка в грибному соусі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Курка , Гриби , Печериці , Куряча грудка
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 40 хв.

Смажена куряча грудка в грибному соусі-відмінне друга страва для сімейної вечері. Із задоволенням їдять не тільки дорослі, але і діти. Смакові якості зовсім не страждають від легкості приготування!

Опис приготування:

Ніжний вершковий соус з грибним ароматом додасть пікантність і соковитість курячої грудях. Інгредієнти гармонійно поєднуються між собою. Замість курячої грудки можна використовувати індичку, а печериці можна замінити вешенками. Приготувавши це блюдо, зайвий раз переконуєшся, що ніжне м'ясо курки і гриби відмінно поєднуються!

  • Куряча грудка - 2 штуки
  • Борошно - 80-100 грам
  • Цибуля - 1/2 штуки
  • Часник сушений - 1 Чайна ложка
  • Чебрець сушений - 1 Чайна ложка
  • Розмарин сушений - 1 Чайна ложка
  • Біле вино - 1/2 склянки
  • Вершки жирні - 1/2 склянки
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
  • Сіль, перець - За смаком
  • Печериці - 300 грам
смажена куряча грудка в грибному соусі - фото крок 1
1. Обваляйте грудки в борошні, приправте їх сіллю і перцем за смаком.
смажена куряча грудка в грибному соусі - фото крок 2
2. Обсмажте грудки на сковороді у вершковому і рослинному маслі до готовності і м'якості по 5 хвилин з кожного боку.
смажена куряча грудка в грибному соусі - фото крок 3
3. На іншій сковороді обсмажте нарізані на середні часточки гриби, подрібнену цибулю. Приправте часником, розмарином і чебрецем. Гасіть гриби 5 хвилин до м'якості.
смажена куряча грудка в грибному соусі - фото крок 4
4. Змішайте гриби з грудкою, залийте вино, вершки і готуйте на середньому вогні ще 25-30 хвилин. Смачного!

Схожі рецепти