Смажена куряча грудка в грибному соусі
(покроковий рецепт з фото)
Смажена куряча грудка в грибному соусі-відмінне друга страва для сімейної вечері. Із задоволенням їдять не тільки дорослі, але і діти. Смакові якості зовсім не страждають від легкості приготування!
Ніжний вершковий соус з грибним ароматом додасть пікантність і соковитість курячої грудях. Інгредієнти гармонійно поєднуються між собою. Замість курячої грудки можна використовувати індичку, а печериці можна замінити вешенками. Приготувавши це блюдо, зайвий раз переконуєшся, що ніжне м'ясо курки і гриби відмінно поєднуються!
- Куряча грудка - 2 штуки
- Борошно - 80-100 грам
- Цибуля - 1/2 штуки
- Часник сушений - 1 Чайна ложка
- Чебрець сушений - 1 Чайна ложка
- Розмарин сушений - 1 Чайна ложка
- Біле вино - 1/2 склянки
- Вершки жирні - 1/2 склянки
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль, перець - За смаком
- Печериці - 300 грам
1. Обваляйте грудки в борошні, приправте їх сіллю і перцем за смаком.
2. Обсмажте грудки на сковороді у вершковому і рослинному маслі до готовності і м'якості по 5 хвилин з кожного боку.
3. На іншій сковороді обсмажте нарізані на середні часточки гриби, подрібнену цибулю. Приправте часником, розмарином і чебрецем. Гасіть гриби 5 хвилин до м'якості.
4. Змішайте гриби з грудкою, залийте вино, вершки і готуйте на середньому вогні ще 25-30 хвилин. Смачного!