Яловичина в вершково-грибному соусі
(покроковий рецепт з фото)
Зараз разом з вами розберемо класичний рецепт. Про те, як приготувати яловичину в вершково-грибному соусі, я розповіла нижче. Не можна уявити кращого гарячої страви для всієї родини на вечерю.
Вершки з печерицями завжди чудово поєднувалися. Вони дуже часто доповнюють багато страв, особливо м'ясні. Ось і мій рецепт не виняток. Яловичина виходить м'якою, але в той же час соковитою. Подавайте її з рисом, або як самостійне гаряче, оскільки і так буде дуже ситно і смачно.
- Яловичина - 500 грам
- Рослинна олія - 30 грам
- Печериці - 200 грам
- Сир - 100 грам
- Вершки - 200 мілілітрів
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Вино біле сухе - 1 Ст. Ложка
- Спеції для м'яса - За смаком
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
Розігрійте духовку до 190 градусів. М'ясо помийте і нарубати на шматочки в 3-4 см.
Посмажте м'ясо на сковороді в рослинному маслі по 4 хвилини з кожного боку. Потім приберіть м'ясо в духовку на деку під фольгою. Запікайте 20 хвилин.
Поки приготуйте соус. Печериці помийте і дрібно наріжте. Лук почистіть і подрібніть.
Обсмажте цибулю на сковороді в маслі близько двох хвилин. Далі додайте гриби. Смажте 5 хвилин, а потім влийте вино.
Натріть сир на крупній тертці, внесіть його на сковороду. Як тільки він розплавиться, додайте вершки. Тушіте 3 хвилини на повільному вогні. Потім додайте спеції, перемішайте і вимкніть вогонь.
Готове м'ясо полийте соусом і подавайте до столу. Смачного!