Рецепт Курка в вершково-грибному соусі фото

Курка в вершково-грибному соусі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти, Птах, Вершки, Курка, Гриби
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Як різноманітності щоденного раціону пропоную рецепт приготування курки в вершково-грибному соусі. Це просто, ситно і неймовірно апетитно.

Цей простий рецепт курки в вершково-грибному соусі прекрасно підійде для будь-якого гарніру, перетворивши блюдо в справжнє кулінарне свято. Смак соусу можна варіювати, роблячи його більш гострим або пряним, наприклад.

  • Вершкове масло - 50 грам
  • Куряче філе - 3-4 штук
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Цибулина - 1 штука
  • Гриби - 200 грам
  • Бульйон курячий - 150 мілілітрів
  • Вершки - 150 мілілітрів
  • Свіжа зелень - 1 щіпка
курка в вершково-грибному соусі - фото крок 1
1. На сковороді розігріти вершкове масло. Використовувати рослинне в даному випадку не потрібно, щоб не перебивати смак соусу. Куряче філе вимити, обсушити. Посолити і поперчити з двох сторін за смаком. Можна додати улюблені спеції або сушені трави, а також замаринувати його попередньо. Викласти філе на сковороду і обсмажити на сильному вогні до появи скоринки - це дозволить запечатати м'ясні соки.
курка в вершково-грибному соусі - фото крок 2
2. Тим часом очистити цибулю і нарізати його дрібними кубиками. В рецепт приготування курки в вершково-грибному соусі використовувати можна не тільки ріпчаста, але і цибулю порей або шалот. Обсмажену курку зняти зі сковороди і відправити туди цибулю. При необхідності додати ще трохи олії. Обсмажити цибулю до прозорості.
курка в вершково-грибному соусі - фото крок 3
3. Гриби вимити, дати стекти воді і нарізати тонкими скибочками. Викласти на сковороду до цибулі і смажити на середньому вогні 5-7 хвилин. Підсолити трохи і при бажанні поперчити.
курка в вершково-грибному соусі - фото крок 4
4. Коли з грибів випарується рідина, викласти на сковороду курку. Вилити вершки і курячий бульйон, довести все до кипіння.
курка в вершково-грибному соусі - фото крок 5
5. Гасити на повільному вогні до готовності. Для 2-3 хвилини до готовності курка в вершково-грибному соусі в домашніх умовах може бути доповнена тертим сиром або свіжої подрібненою зеленню. Подавати до столу блюдо гарячим з улюбленим гарніром.

Схожі рецепти