Курка в вершково-грибному соусі
(покроковий рецепт з фото)
Як різноманітності щоденного раціону пропоную рецепт приготування курки в вершково-грибному соусі. Це просто, ситно і неймовірно апетитно.
Цей простий рецепт курки в вершково-грибному соусі прекрасно підійде для будь-якого гарніру, перетворивши блюдо в справжнє кулінарне свято. Смак соусу можна варіювати, роблячи його більш гострим або пряним, наприклад.
- Вершкове масло - 50 грам
- Куряче філе - 3-4 штук
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Цибулина - 1 штука
- Гриби - 200 грам
- Бульйон курячий - 150 мілілітрів
- Вершки - 150 мілілітрів
- Свіжа зелень - 1 щіпка
1. На сковороді розігріти вершкове масло. Використовувати рослинне в даному випадку не потрібно, щоб не перебивати смак соусу. Куряче філе вимити, обсушити. Посолити і поперчити з двох сторін за смаком. Можна додати улюблені спеції або сушені трави, а також замаринувати його попередньо. Викласти філе на сковороду і обсмажити на сильному вогні до появи скоринки - це дозволить запечатати м'ясні соки.
2. Тим часом очистити цибулю і нарізати його дрібними кубиками. В рецепт приготування курки в вершково-грибному соусі використовувати можна не тільки ріпчаста, але і цибулю порей або шалот. Обсмажену курку зняти зі сковороди і відправити туди цибулю. При необхідності додати ще трохи олії. Обсмажити цибулю до прозорості.
3. Гриби вимити, дати стекти воді і нарізати тонкими скибочками. Викласти на сковороду до цибулі і смажити на середньому вогні 5-7 хвилин. Підсолити трохи і при бажанні поперчити.
4. Коли з грибів випарується рідина, викласти на сковороду курку. Вилити вершки і курячий бульйон, довести все до кипіння.
5. Гасити на повільному вогні до готовності. Для 2-3 хвилини до готовності курка в вершково-грибному соусі в домашніх умовах може бути доповнена тертим сиром або свіжої подрібненою зеленню. Подавати до столу блюдо гарячим з улюбленим гарніром.