Індичка в вершково-грибному соусі
(покроковий рецепт з фото)
Дуже ніжне блюдо, з легким оксамитовим вершковим соусом. М'ясо індички виходить соковитим і смачним. Густий соус з грибами такий смачний, що його можна їсти просто з хлібом, і ніякого гарніру не треба.
Ніжне і смачне м'ясо індички з густим вершковим соусом з грибами - це дуже смачно, повірте. Тарілки після обіду з таким блюдом можна і не мити - вони будуть вилизані. Чесно чесно! Соус підбирається хлібцем до останньої краплі. А м'ясо просто тане в роті. Ця страва готується досить швидко, і, якщо у вас є в наявності всі необхідні інгредієнти, ви зможете нагодувати всю сім'ю в найкоротші терміни. Отже, дивимося і читаємо, як приготувати індичку в вершково-грибному соусі.
- Індичка філе - 300-400 грам
- Печериці - 200 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Вершки - 200-250 мілілітрів
- Бульйонний кубик - 1 штука (по бажанню)
- Сіль - 2-3 Щепоток (за смаком)
- Приправа без солі - 2 щіпки (будь-яка, для курки або просто трави: прованські, італійські)
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
- Борошно - 0, 5 Ст. Ложки (по бажанню)
Нарізаємо філе індички на невеликі шматочки, можна невеликими смужками товщиною приблизно в 1 см. Трошки посолити, посипем спеціями.
Розігріваємо сковороду з рослинним маслом, обсмажуємо на ній шматочки індички хвилини 4-5 до легкої рум'яної скоринки. Не треба сильно зажарювати, м'ясо буде сухим, і ніякої соус не допоможе.
Чистимо і нарізаємо на дрібні кубики цибулю.
Чистимо і моєму гриби, а потім нарізаємо їх. Якщо печериці маленькі, можна їх розрізати на 4 частини, якщо побільше - на пластинки помельче.
М'ясо у нас обсмажити, можна перекласти його в невелику каструльку, додати півсклянки води і бульйонний кубик. Протушкувати хвилин 10 з відкритою кришкою, нехай вода випаровується.
На звільнилася сковороді обсмажуємо гриби з цибулею. Смажимо не дуже довго - хвилин 5-7 на вогні більше середнього. Якщо вам подобається густий соус, Зараз саме час додати пів столової ложки борошна і обсмажити її з грибами і цибулею приблизно 1 хвилину. Не забувайте ретельно перемішувати!
Перекладаємо обсмажені цибулю з грибами до м'яса, dolivaem Сливка. Солимо до смаку і продовжуємо готувати ще хвилин 15.