Куряче філе в вершково-грибному соусі
(покроковий рецепт з фото)
Курку можна приготувати по-різному: наприклад, запекти в духовці, на грилі або протушкувати. У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати куряче філе в вершково-грибному соусі - ніжне й ароматне м'ясо.
Смачне гаряче блюдо можна приготувати протягом години, наприклад, обсмажити і протушкувати куряче філе у вершковому соусі з печерицями. Таке гаряче блюдо можна подати до пюре, до смаженої картоплі або до інших гарнірів. Раджу приправити страву майораном і орегано, так як вони посилюють смак шампіньйонів і курки. Крім того, краще використовувати вершки середньої жирності, щоб соус вийшов ніжним і досить густим. При необхідності замініть крохмаль борошном.
- Куряче філе - 500 грам (невеликого розміру)
- Печериці - 300 грам
- Сіль - 4 грами
- Крохмаль - 10 грам (будь-який)
- Часник - 1 зубчик
- Майоран - За смаком
- Орегано - За смаком
- Чорний перець - За смаком
- Петрушка свіжа - 1 штука (пучок)
- Вершки 20% - 150 грам
1. Курячі грудки наріжте невеликими пластинками і змішайте з сушеним орегано і майораном. Посоліть і поперчіть за смаком. На розігріту сковороду вилийте олію і обсмажте нарізані пластинками печериці.
2. Приправити сіллю і poperčite їх, протушкувати без кришки, поки не випарується весь сік. Перемістіть печериці в миску. На рослинному маслі обсмажте нарізане куряче філе з кожної сторони протягом 2 хвилин.
3. Додайте печериці, накрийте кришкою і тушкуйте 8-10 хвилин, періодично перевертаючи грудки. Вершки змішайте з крохмалем і додайте до грудкам. Не закриваючи грудки кришкою, протушкувати їх на малому вогні протягом 6-8 хвилин, періодично перевертаючи.
4. Посоліть і поперчіть за смаком. Зніміть з вогню і відразу подайте. Смачного!