Рецепт Куряче філе в вершково-грибному соусі фото

Куряче філе в вершково-грибному соусі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти, Птах, Курка, Куряче філе, Гриби
ПП рецепти
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Курку можна приготувати по-різному: наприклад, запекти в духовці, на грилі або протушкувати. У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати куряче філе в вершково-грибному соусі - ніжне й ароматне м'ясо.

Смачне гаряче блюдо можна приготувати протягом години, наприклад, обсмажити і протушкувати куряче філе у вершковому соусі з печерицями. Таке гаряче блюдо можна подати до пюре, до смаженої картоплі або до інших гарнірів. Раджу приправити страву майораном і орегано, так як вони посилюють смак шампіньйонів і курки. Крім того, краще використовувати вершки середньої жирності, щоб соус вийшов ніжним і досить густим. При необхідності замініть крохмаль борошном.

  • Куряче філе - 500 грам (невеликого розміру)
  • Печериці - 300 грам
  • Сіль - 4 грами
  • Крохмаль - 10 грам (будь-який)
  • Часник - 1 зубчик
  • Майоран - За смаком
  • Орегано - За смаком
  • Чорний перець - За смаком
  • Петрушка свіжа - 1 штука (пучок)
  • Вершки 20% - 150 грам
куряче філе в вершково-грибному соусі - фото крок 1
1. Курячі грудки наріжте невеликими пластинками і змішайте з сушеним орегано і майораном. Посоліть і поперчіть за смаком. На розігріту сковороду вилийте олію і обсмажте нарізані пластинками печериці.
куряче філе в вершково-грибному соусі - фото крок 2
2. Приправити сіллю і poperčite їх, протушкувати без кришки, поки не випарується весь сік. Перемістіть печериці в миску. На рослинному маслі обсмажте нарізане куряче філе з кожної сторони протягом 2 хвилин.
куряче філе в вершково-грибному соусі - фото крок 3
3. Додайте печериці, накрийте кришкою і тушкуйте 8-10 хвилин, періодично перевертаючи грудки. Вершки змішайте з крохмалем і додайте до грудкам. Не закриваючи грудки кришкою, протушкувати їх на малому вогні протягом 6-8 хвилин, періодично перевертаючи.
куряче філе в вершково-грибному соусі - фото крок 4
4. Посоліть і поперчіть за смаком. Зніміть з вогню і відразу подайте. Смачного!

Схожі рецепти