Рецепт Куряче філе в грибному соусі фото

Куряче філе в грибному соусі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах, Курка, Гриби, Печериці
ПП рецепти
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Куряче філе в грибному соусі - це ніжна і соковита куряча грудка, приготована на плиті. Таке блюдо подається у великій кількості соусу. Дуже сподобається тим, хто любить багато підливи.

Даний рецепт можна трохи поліпшити, додавши в самому кінці в сотейник дрібно нарізану зелень і трохи часничку, попередньо пропущеного через прес. Все залишаю на ваш смак. Вибирайте! сподіваюся, що мій рецепт, як приготувати куряче філе в грибному соусі, вам сподобається.

  • Куряче філе - 800 грам
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Спеції до птаха - За смаком
  • Вершки 10% - 200 мілілітрів
  • Вода - 250 мілілітрів
  • Печериці - 150 грам
  • Рослинна олія - 50 мілілітрів
куряче філе в грибному соусі - фото крок 1
М'ясо птиці потрібно добре промити під проточною водою і обсушити. М'ясо нарізаємо невеликими кубиками.
куряче філе в грибному соусі - фото крок 2
Ріпчасту цибулю очистимо від лушпиння і нарізаємо півкільцями.
куряче філе в грибному соусі - фото крок 3
У широкий сотейник влийте рослинне масло, розігрійте його. М'ясо обваляйте в спеціях і обсмажте на олії прямо в сотейнику.
куряче філе в грибному соусі - фото крок 4
Коли м'ясо змінить колір, додайте до нього нарізану цибулю. Перемішайте і тушкуйте все на невеликому вогні близько 5 хвилин.
куряче філе в грибному соусі - фото крок 5
Коли цибуля стане м'якше, додайте до нього нарізані гриби. Гриби можна взяти свіжі або заморожені.
куряче філе в грибному соусі - фото крок 6
Влийте 1 стакан води і 200 мл. Вершків. Гасіть все до готовності на невеликому вогні.
куряче філе в грибному соусі - фото крок 7
У самому кінці приготування перевірте м'ясо і підливу на предмет солі і спецій. При необхідності додайте їх до смаку.
Моя підлива має такий червонуватий колір тому, що я використовувала спеції з сушеними томатами і паприкою.

Схожі рецепти