Горбуша в грибному соусі
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную приготувати горбушу в грибному соусі. Риба виходить ніжна, соковита і ароматна! Таке блюдо можна подати не тільки до сімейної вечері, але і на святковий стіл.
Таку рибку можна подати як самостійно, так і з будь-яким гарніром. Ідеально підійде рис або картопляне пюре. Гриби можна взяти будь-які, як свіжі, так і заморожені, в будь-якому випадку виходить незвичайно апетитно! Рибка виходить дуже смачна і соковита. Спробуйте!
- Горбуші - 1 штука(1, 2-1, 3 кг.)
- Гриби - 250 грам
- Цибуля - 1 штука
- Вершки - 400 мілілітрів
- Вершкове масло - 30 грам
- Борошно - 1 Ст. Ложка(+ додатково для панірування)
- Сік лимона - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Горбушу очистіть, видаліть нутрощі, відріжте голову, хвіст, плавники і промийте оброблену тушку під проточною водою. Наріжте на стейки, slegka сіль. Поперчіть і збризніть соком лимона. Залиште маринуватися на 15-20 хвилин.
Цибуля наріжте кубиками і обсмажте на вершковому маслі до м'якості.
Потім додайте гриби. У мене заморожені печериці, я просто їх розморозила і додала в сковороду. Якщо готуєте зі свіжими лісовими грибами, то попередньо відваріть їх у воді протягом 20 хвилин. Смажте вміст сковороди до готовності грибів.
Потім додайте борошно, швидко перемішайте і тонкою цівкою влийте вершки. Додайте сіль за смаком, доведіть соус до кипіння і відразу зніміть з плити.
Стейки горбуші обваляйте з усіх боків в борошні.
Обсмажте на сковороді з усіх боків до золотистого кольору.
Полийте кожен шматочок риби грибним соусом, потім вилийте в сковороду весь соус. Накрийте кришкою і на невеликому вогні прогрійте все разом протягом 15 хвилин.
Готову горбушу в грибному соусі подаємо в гарячому вигляді, як з гарніром, так і самостійно. Смачного!