Рецепт Горбуша в грибному соусі фото

Горбуша в грибному соусі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Гриби
Дієтичне харчування , Для діабетиків
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Пропоную приготувати горбушу в грибному соусі. Риба виходить ніжна, соковита і ароматна! Таке блюдо можна подати не тільки до сімейної вечері, але і на святковий стіл.

Опис приготування:

Таку рибку можна подати як самостійно, так і з будь-яким гарніром. Ідеально підійде рис або картопляне пюре. Гриби можна взяти будь-які, як свіжі, так і заморожені, в будь-якому випадку виходить незвичайно апетитно! Рибка виходить дуже смачна і соковита. Спробуйте!

  • Горбуші - 1 штука(1, 2-1, 3 кг.)
  • Гриби - 250 грам
  • Цибуля - 1 штука
  • Вершки - 400 мілілітрів
  • Вершкове масло - 30 грам
  • Борошно - 1 Ст. Ложка(+ додатково для панірування)
  • Сік лимона - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
горбуша в грибному соусі - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
горбуша в грибному соусі - фото крок 2
Горбушу очистіть, видаліть нутрощі, відріжте голову, хвіст, плавники і промийте оброблену тушку під проточною водою. Наріжте на стейки, slegka сіль. Поперчіть і збризніть соком лимона. Залиште маринуватися на 15-20 хвилин.
горбуша в грибному соусі - фото крок 3
Цибуля наріжте кубиками і обсмажте на вершковому маслі до м'якості.
горбуша в грибному соусі - фото крок 4
Потім додайте гриби. У мене заморожені печериці, я просто їх розморозила і додала в сковороду. Якщо готуєте зі свіжими лісовими грибами, то попередньо відваріть їх у воді протягом 20 хвилин. Смажте вміст сковороди до готовності грибів.
горбуша в грибному соусі - фото крок 5
Потім додайте борошно, швидко перемішайте і тонкою цівкою влийте вершки. Додайте сіль за смаком, доведіть соус до кипіння і відразу зніміть з плити.
горбуша в грибному соусі - фото крок 6
Стейки горбуші обваляйте з усіх боків в борошні.
горбуша в грибному соусі - фото крок 7
Обсмажте на сковороді з усіх боків до золотистого кольору.
горбуша в грибному соусі - фото крок 8
Полийте кожен шматочок риби грибним соусом, потім вилийте в сковороду весь соус. Накрийте кришкою і на невеликому вогні прогрійте все разом протягом 15 хвилин.
горбуша в грибному соусі - фото крок 9
Готову горбушу в грибному соусі подаємо в гарячому вигляді, як з гарніром, так і самостійно. Смачного!

Схожі рецепти