Тефтелі в вершково-грибному соусі
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите перетворювати звичайне блюдо в справжній кулінарний шедевр, тоді вам варто обов'язково приготувати тефтелі в вершково-грибному соусі в домашніх умовах.
Якщо ви ще не знаєте, як зробити тефтелі в вершково-грибному соусі, тоді це терміново потрібно виправити. Досить просте в приготуванні, але неймовірно вишукана і апетитне блюдо, яке стане для вас справжнім смаковим відкриттям.
- Цибулина - 1 штука
- М'ясо - 400 грам
- Зелень - 1 щіпка
- Яйце - 2 штуки
- Панірувальні сухарі - 50 грам
- Молоко - 50 мілілітрів
- Гриби - 150-200 грам
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 50 грам
- Вершки - 200 мілілітрів
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
1. Одну середню цибулину очистити і дрібно нарізати.
2. Вимити і просушити зелень, подрібнити. Використовувати можна не тільки кріп, як в даному випадку, але і будь-яку іншу зелень за смаком.
3. Вимити м'ясо і перетворити його в фарш. Рецепт приготування тефтелей в вершково-грибному соусі підійде для свинячого, яловичого і фаршу асорті.
4. З'єднати всі інгредієнти для тефтелей в мисочці - цибуля, зелень, фарш, панірувальні сухарі і молоко. Вбити яйце, посолити і поперчити за смаком.
5. Вологими руками сформувати невеликі кульки. У такому вигляді частина тефтелей можна відправити в морозильну камеру, щоб зробити заготовки на майбутнє.
6. На сковороді розігріти олію і відправити туди тефтелі. Обсмажити до появи скоринки (не до повної готовності) і викласти на тарілку.
7. Готові тефтелі можуть залишатися в такому вигляді до подачі.
8. На окремій сковороді розтопити вершкове масло. Гриби вимити, обсушити і нарізати тонко. Викласти на сковороду і обсмажити 5-6 хвилин.
9. Додати на сковороду борошно, активно перемішати і влити тонкою цівкою вершки. Підсолити трохи, поперчити і викласти обсмажені тефтелі. На повільному вогні тушкувати тефтелі в вершково-грибному соусі в домашніх умовах до повної готовності.