Рецепт Тефтелі в вершково-грибному соусі фото

Тефтелі в вершково-грибному соусі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо
ПП рецепти , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Тефтелі
Кількість порцій: 15-20
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Якщо ви любите перетворювати звичайне блюдо в справжній кулінарний шедевр, тоді вам варто обов'язково приготувати тефтелі в вершково-грибному соусі в домашніх умовах.

Опис приготування:

Якщо ви ще не знаєте, як зробити тефтелі в вершково-грибному соусі, тоді це терміново потрібно виправити. Досить просте в приготуванні, але неймовірно вишукана і апетитне блюдо, яке стане для вас справжнім смаковим відкриттям.

  • Цибулина - 1 штука
  • М'ясо - 400 грам
  • Зелень - 1 щіпка
  • Яйце - 2 штуки
  • Панірувальні сухарі - 50 грам
  • Молоко - 50 мілілітрів
  • Гриби - 150-200 грам
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Вершки - 200 мілілітрів
  • Борошно - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
тефтелі в вершково-грибному соусі - фото крок 1
1. Одну середню цибулину очистити і дрібно нарізати.
тефтелі в вершково-грибному соусі - фото крок 2
2. Вимити і просушити зелень, подрібнити. Використовувати можна не тільки кріп, як в даному випадку, але і будь-яку іншу зелень за смаком.
тефтелі в вершково-грибному соусі - фото крок 3
3. Вимити м'ясо і перетворити його в фарш. Рецепт приготування тефтелей в вершково-грибному соусі підійде для свинячого, яловичого і фаршу асорті.
тефтелі в вершково-грибному соусі - фото крок 4
4. З'єднати всі інгредієнти для тефтелей в мисочці - цибуля, зелень, фарш, панірувальні сухарі і молоко. Вбити яйце, посолити і поперчити за смаком.
тефтелі в вершково-грибному соусі - фото крок 5
5. Вологими руками сформувати невеликі кульки. У такому вигляді частина тефтелей можна відправити в морозильну камеру, щоб зробити заготовки на майбутнє.
тефтелі в вершково-грибному соусі - фото крок 6
6. На сковороді розігріти олію і відправити туди тефтелі. Обсмажити до появи скоринки (не до повної готовності) і викласти на тарілку.
тефтелі в вершково-грибному соусі - фото крок 7
7. Готові тефтелі можуть залишатися в такому вигляді до подачі.
тефтелі в вершково-грибному соусі - фото крок 8
8. На окремій сковороді розтопити вершкове масло. Гриби вимити, обсушити і нарізати тонко. Викласти на сковороду і обсмажити 5-6 хвилин.
тефтелі в вершково-грибному соусі - фото крок 9
9. Додати на сковороду борошно, активно перемішати і влити тонкою цівкою вершки. Підсолити трохи, поперчити і викласти обсмажені тефтелі. На повільному вогні тушкувати тефтелі в вершково-грибному соусі в домашніх умовах до повної готовності.

Схожі рецепти