Качина грудка в соєвому соусі
(покроковий рецепт з фото)
Соковита і апетитна качина грудка в соєвому соусі в домашніх умовах - це дуже вдалий варіант гарячого страви для всієї родини на обід або навіть на святкову вечерю. Чи не пробували? Приготуйте!
Хочу поділитися з вами цікавим варіантом, як приготувати качину грудку в соєвому соусі з соком апельсина. Якщо ви хочете отримати більш насичений смак м'яса, то грудку можна відправити в соус і тушкувати 5-7 хвилин. Щоб злегка доповнити ніжний смак грудки, подавайте його до столу окремо, полив качку. Прекрасно підійде до такої страви рис на гарнір, але ви можете подати і будь-який інший, який вам більше до смаку.
- Грудка качина - 1 штука
- Соєвий соус - 3 Ст. Ложки
- Апельсин - 1 штука
- Мірі - 1 Чайна ложка
- Зірочка анісу - 1-2 штук
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
1. Грудку вимийте і висушіть трохи. Зробіть надрізи на шкірці. На сковороді розігрійте оливкову олію. Паралельно розігрійте духовку до 160 градусів.
2. Посоліть і поперчіть грудку з усіх боків. Можна, можливо, звичайно, використовувати в рецепті приготування качиної грудки в соєвому соусі і спеції для птиці, наприклад.
Викладіть качку на сковороду шкіркою вниз, обсмажте до рум'яної скоринки.
Викладіть качку на сковороду шкіркою вниз, обсмажте до рум'яної скоринки.
3. Переверніть і обсмажте з другої сторони. Потім зніміть зі сковороди, перекладіть у жароміцних форму і відправте в духовку.
4. На цю ж сковороду влийте соєвий соус.
5. Вичавіть сік апельсина, додайте дрібку перцю і аніс.
6. Хвилин через 5 візьміть кілька ложок соусу, вилийте його в форму з грудкою. Решта залиште на плиті і уварюють ще хвилин 12-15 на повільному вогні.
7. От і все, качина грудка в соєвому соусі в домашніх умовах готова до подачі. Смачного!