Качина грудка у вишневому соусі
(покроковий рецепт з фото)
Не кожна господиня знає, як приготувати качину грудку у вишневому соусі правильно і смачно. Це відмінний делікатес для святкового столу, який дозволить вам блиснути своїми вміннями!
Замість вишні можна взяти сливу, виходить теж дуже смачно. Можна використовувати як свіжі, так і консервовані фрукти і ягоди.
Обов'язково при обсмажуванні грудки зробіть їй золотисту скориночку. Блюдо прекрасно виглядає на святковому столі!
- Качина грудка - 2-4 штук
- Соняшникова олія - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 30 грам
- Luk-salotų - 1 штука
- Лавровий лист - 1 штука
- Гвоздика - 3 штуки
- Вишня - 400 грам
- Вода - 100 мілілітрів
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Cedra - 1 щіпка
1. Качину грудку помийте і промокніть паперовими рушниками. На розпечену сковороду викладіть її шкірою вниз, обсмажуйте 5-6 хвилин.
2. Потім переверніть і смажте грудку ще 3-4 хвилини. Щоб грудка добре приготувалася, накрийте її кришкою на 2-3 хвилини і смажте на повільному вогні.
3. У сотейник додайте вершкове масло і соняшникова олії. Відведіть туди дуже дрібно порізану цибулю, а потім лавровий лист, гвоздику і 0, 5 чайної ложки солі. Обсмажуйте, поки цибуля не стане м'яким і трохи прозорим.
4. У сотейник додайте 1/4 стакана вишневого сока и 2 столові ложки цукру. Збільште вогонь, щоб цукор почав карамелізований.
5. Натрій 1 чайну ложку лимонної або апельсинової цедри, додайте в сотейник. 2 столові ложки вишень дрібно наріжте і разом з іншими вишнями відправте в підливу. Варіть під кришкою на середньому вогні 10-15 хвилин.
6. 3 столові ложки підливи і 1 десертну ложку лимонного соку подрібніть блендером і відправте назад в підливу. Перемішайте, вимкніть вогонь.
7. Поки грудинка тепла, наріжте її скибочками. При подачі налийте соус на тарілку, викладіть на нього грудку, а поруч покладіть вишню. Силіконової пензликом змастіть м'ясо зверху.