Рецепт Курка, запечена з лимоном і розмарином фото

Курка, запечена з лимоном і розмарином
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Фрукти , Курка , Зелень , Лимон , Розмарин
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю , Святковий обід
Гарячі страви
Кількість порцій: 6-7
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Курка, запечена з лимоном і розмарином - ще один чудовий спосіб приготування курки в духовці. Дуже простий і смачний вечерю, не віднімає у вас ні сил, ні часу.

Опис приготування:

У нашій родині курка - це м'ясо номер один, тому я знаю, напевно, кілька десятків різних способів приготування курячого м'яса. Один з моїх улюблених - це курка, запечена з лимоном і розмарином. Поєднання курки, лимона і розмарину - ніяке не новина, воно вже давно використовується в кухнях різних народів світу. Мені довелося лише взяти вже придумане і злегка адаптувати для домашньої кухні.

  • Курка - 1 штука
  • Лимон - 3 штуки
  • Гілочки розмарину - 4 штуки
  • Сіль, перець - - За смаком
курка, запечена з лимоном і розмарином - фото крок 1
У мисці змішуємо розм'якшене вершкове масло, лимонну цедру і листочки розмарину.
курка, запечена з лимоном і розмарином - фото крок 2
Злегка солимо, перчимо й перемішуємо.
курка, запечена з лимоном і розмарином - фото крок 3
Курку гарненько промиваємо, обтирає паперовими рушниками, викладаємо на фольгу.
курка, запечена з лимоном і розмарином - фото крок 4
Рівномірно розподіляємо вершкову масу по курці, гарненько обмазуємо її зовні і всередині.
курка, запечена з лимоном і розмарином - фото крок 5
Збризгуємо курку соком одного лимона.
курка, запечена з лимоном і розмарином - фото крок 6
Решта лимони розрізаємо навпіл і кладемо всередину курки разом з декількома гілочками розмарину (по бажанню).
курка, запечена з лимоном і розмарином - фото крок 7
Запікаємо приблизно 75-80 хвилин при 190 градусах - до готовності. Готову курку злегка охолоджуємо, розрізаємо на порційні шматочки і подаємо.
курка, запечена з лимоном і розмарином - фото крок 8
Смачного!

Схожі рецепти