Курка, запечена з лимоном і розмарином
(покроковий рецепт з фото)
Курка, запечена з лимоном і розмарином - ще один чудовий спосіб приготування курки в духовці. Дуже простий і смачний вечерю, не віднімає у вас ні сил, ні часу.
У нашій родині курка - це м'ясо номер один, тому я знаю, напевно, кілька десятків різних способів приготування курячого м'яса. Один з моїх улюблених - це курка, запечена з лимоном і розмарином. Поєднання курки, лимона і розмарину - ніяке не новина, воно вже давно використовується в кухнях різних народів світу. Мені довелося лише взяти вже придумане і злегка адаптувати для домашньої кухні.
- Курка - 1 штука
- Лимон - 3 штуки
- Гілочки розмарину - 4 штуки
- Сіль, перець - - За смаком
У мисці змішуємо розм'якшене вершкове масло, лимонну цедру і листочки розмарину.
Злегка солимо, перчимо й перемішуємо.
Курку гарненько промиваємо, обтирає паперовими рушниками, викладаємо на фольгу.
Рівномірно розподіляємо вершкову масу по курці, гарненько обмазуємо її зовні і всередині.
Збризгуємо курку соком одного лимона.
Решта лимони розрізаємо навпіл і кладемо всередину курки разом з декількома гілочками розмарину (по бажанню).
Запікаємо приблизно 75-80 хвилин при 190 градусах - до готовності. Готову курку злегка охолоджуємо, розрізаємо на порційні шматочки і подаємо.
Смачного!