Курка з лимоном і розмарином
(покроковий рецепт з фото)
Курка з лимоном - це практично класичний рецепт приготування білого м'яса. А при додаванні розмарину смак і аромат готового блюда повністю змінюється. Курочка виходить дуже смачною!
Якщо ви в черговий раз задається питанням, чим нагодувати сім'ю або що приготувати на святковий стіл, то рекомендую приготувати курочку за цим рецептом. Вона виходить смачна, ніжна і ароматна. Пригощайтеся!
- Курка - 1 штук (тушка)
- Лимон - 1 штук
- Розмарин - 1 чайних ложок (сушений)
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Перець мелений - За смаком
Насамперед необхідно приготувати маринад для курки. Для цього зніміть з лимона цедру і вичавіть сік.
Додайте оливкову олію, сіль і перець. Все перемішайте.
Курку змастіть маринадом з усіх боків. Залиште її маринуватися на кілька годин.
Потім курку викладіть у форму для запікання і накрийте фольгою. Поставте в духовку, розігріту до 200 градусів на 1, 5 годину. Потім фольгу відкрийте і запікайте ще хвилин 20.
Смачного!