Рецепт Конфітюр з груш з лимоном, імбиром і розмарином фото

Конфітюр з груш з лимоном, імбиром і розмарином
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти, Імбир, Лимон, Груша
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На полуденок, Для дітей, Десерт, Фуршет
Заготовки, Джем

Такий грушевий конфітюр відмінно підійде для того, щоб намазати їм грінки на сніданок і насолоджуватися смачним, ароматним і дуже корисним десертом! Шматочки груш в конфітюри надають страві свій шарм.

Поспішаю розповісти вам, як приготувати конфітюр з груш з лимоном, імбиром і розмарином. Такий конфітюр з легкістю порадує вас холодними зиязиками та осінніми вечорами, тому що він дуже ароматний, смачний, солодкий і відмінно підходить для грінок під час чаювання! груші, приготовані за цим рецептом, виходять дуже м'якими, прозорими і трохи в'язким через желатину. Якщо ж ви хочете, щоб конфітюр був густішим, просто поставте його в холодильник перед подачею.

  • Груші - 1, 6 кілограма
  • Цукор - 800 грам
  • Імбир - 40 грам
  • Лимон - 200 грам
  • Желатин - 20 грам
  • Розмарин - 2 штуки (гілочками)
конфітюр з груш з лимоном, імбиром і розмарином - фото крок 1
1. Натріть на дрібній тертці імбир і зніміть цедру з лимона. Очистіть груші від шкірки, серцевини і хвостиків, наріжте їх на невеликі шматочки.
конфітюр з груш з лимоном, імбиром і розмарином - фото крок 2
2. Перекладіть їх у каструлю і збризніть соком двох половинок лимона, пропущеним через сито. Добре перемішайте груші з лимонним соком. Додайте імбир і цедру лимона, знову перемішайте.
конфітюр з груш з лимоном, імбиром і розмарином - фото крок 3
3. Засипте груші цукром і залиште на дві години під кришкою, щоб груші пустили сік. Поставте груші на маленький вогонь, щоб вони закипіли. Залиште груші до наступного дня, щоб вони охололи. Желатин залийте соком з конфітюру. Зачекайте, поки він розчиниться.
конфітюр з груш з лимоном, імбиром і розмарином - фото крок 4
4. Поставте конфітюр на вогонь, покладіть туди гілочки розмарину. Додайте желатин і перемішайте. Дайте варення закипіти, вийміть розмарин і розлийте конфітюр по банкам. Смачного!

Схожі рецепти