Конфітюр з груш з лимоном, імбиром і розмарином
(покроковий рецепт з фото)
Такий грушевий конфітюр відмінно підійде для того, щоб намазати їм грінки на сніданок і насолоджуватися смачним, ароматним і дуже корисним десертом! Шматочки груш в конфітюри надають страві свій шарм.
Поспішаю розповісти вам, як приготувати конфітюр з груш з лимоном, імбиром і розмарином. Такий конфітюр з легкістю порадує вас холодними зиязиками та осінніми вечорами, тому що він дуже ароматний, смачний, солодкий і відмінно підходить для грінок під час чаювання! груші, приготовані за цим рецептом, виходять дуже м'якими, прозорими і трохи в'язким через желатину. Якщо ж ви хочете, щоб конфітюр був густішим, просто поставте його в холодильник перед подачею.
- Груші - 1, 6 кілограма
- Цукор - 800 грам
- Імбир - 40 грам
- Лимон - 200 грам
- Желатин - 20 грам
- Розмарин - 2 штуки (гілочками)
1. Натріть на дрібній тертці імбир і зніміть цедру з лимона. Очистіть груші від шкірки, серцевини і хвостиків, наріжте їх на невеликі шматочки.
2. Перекладіть їх у каструлю і збризніть соком двох половинок лимона, пропущеним через сито. Добре перемішайте груші з лимонним соком. Додайте імбир і цедру лимона, знову перемішайте.
3. Засипте груші цукром і залиште на дві години під кришкою, щоб груші пустили сік. Поставте груші на маленький вогонь, щоб вони закипіли. Залиште груші до наступного дня, щоб вони охололи. Желатин залийте соком з конфітюру. Зачекайте, поки він розчиниться.
4. Поставте конфітюр на вогонь, покладіть туди гілочки розмарину. Додайте желатин і перемішайте. Дайте варення закипіти, вийміть розмарин і розлийте конфітюр по банкам. Смачного!