Рецепт Конфітюр з груш з лимоном, імбиром і розмарином фото

Конфітюр з груш з лимоном, імбиром і розмарином
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Імбир , Лимон , Груша
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , Для дітей , Десерт , Фуршет
Заготовки , Джем
Кількість порцій: 5-7
Час приготування: 1 дн. 14 г. 0 хв.

Такий грушевий конфітюр відмінно підійде для того, щоб намазати їм грінки на сніданок і насолоджуватися смачним, ароматним і дуже корисним десертом! Шматочки груш в конфітюри надають страві свій шарм.

Опис приготування:

Поспішаю розповісти вам, як приготувати конфітюр з груш з лимоном, імбиром і розмарином. Такий конфітюр з легкістю порадує вас холодними зиязиками та осінніми вечорами, тому що він дуже ароматний, смачний, солодкий і відмінно підходить для грінок під час чаювання! груші, приготовані за цим рецептом, виходять дуже м'якими, прозорими і трохи в'язким через желатину. Якщо ж ви хочете, щоб конфітюр був густішим, просто поставте його в холодильник перед подачею.

  • Груші - 1, 6 кілограма
  • Цукор - 800 грам
  • Імбир - 40 грам
  • Лимон - 200 грам
  • Желатин - 20 грам
  • Розмарин - 2 штуки (гілочками)
конфітюр з груш з лимоном, імбиром і розмарином - фото крок 1
1. Натріть на дрібній тертці імбир і зніміть цедру з лимона. Очистіть груші від шкірки, серцевини і хвостиків, наріжте їх на невеликі шматочки.
конфітюр з груш з лимоном, імбиром і розмарином - фото крок 2
2. Перекладіть їх у каструлю і збризніть соком двох половинок лимона, пропущеним через сито. Добре перемішайте груші з лимонним соком. Додайте імбир і цедру лимона, знову перемішайте.
конфітюр з груш з лимоном, імбиром і розмарином - фото крок 3
3. Засипте груші цукром і залиште на дві години під кришкою, щоб груші пустили сік. Поставте груші на маленький вогонь, щоб вони закипіли. Залиште груші до наступного дня, щоб вони охололи. Желатин залийте соком з конфітюру. Зачекайте, поки він розчиниться.
конфітюр з груш з лимоном, імбиром і розмарином - фото крок 4
4. Поставте конфітюр на вогонь, покладіть туди гілочки розмарину. Додайте желатин і перемішайте. Дайте варення закипіти, вийміть розмарин і розлийте конфітюр по банкам. Смачного!

Схожі рецепти