Яблучне варення з імбиром і лимоном
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную спробувати приготувати зігріваючий варення. Його добре подавати як самостійний десерт до чаю. Воно має гарний, глибокий, бурштиновий колір з прозорими яблучними часточками. Ділюся!
Якщо ви невеликий шанувальник вираженого смаку імбиру, візьміть сухий, в тому числі, яке вас влаштує. Варто зауважити, що час витримування варення ви можете зменшити, якщо часточки стали прозорими, можна повторити проварювання.
- Яблука - 1 кілограм
- Корінь імбиру - 20 грам (свіжий)
- Лимон - 2 штуки
- Вода - 1 Склянка
- Цукор - 700 грам
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Лимони добре вимийте. Натріть цедру і вичавіть сік.
Імбир очистіть від шкірки і натріть на дрібній тертці.
Яблука очистіть від шкірки, наріжте на часточки, а після на пластинки, не товще 0.5 см.
У чаші змішайте яблука, сік лимона і цедру. Перемішайте.
У каструлю з товстим дном налийте воду і додайте цукор. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння, проваріть сироп протягом 5 хвилин.
У сироп додайте тертий імбир і проваріть на малому вогні 5 хвилин.
Після закінчення часу додайте яблука. Перемішайте і нагрівайте до кипіння, проваріть на малому вогні 15 хвилин, помішуючи.
Зніміть з вогню і залиште на 6 годин при кімнатній температурі. Необхідно, щоб яблучні дольки просочилися сиропом. Повторіть проварювання. Після закипання варіть 15 хвилин.
Готове варення зніміть з вогню.
Розкладіть по стерилізованим банкам. Герметично закрийте і охолодіть. Зберігайте при кімнатній температурі.
Із вказаної кількості інгредієнтів вийшло 1 баночка об'ємом 0, 45 літра і 1 баночка об'ємом 0, 35 L. Смачних вам заготовок!