Рецепт Конфітюр з груш фото

Конфітюр з груш
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Груша
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , Для дітей , Десерт , Фуршет
Заготовки , Джем
Кількість порцій: 3
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Грушу чомусь не дуже часто використовую для різних заготовок, а даремно, адже з нею виходить приголомшливий конфітюр, неймовірно смачний і при цьому досить незвичайний, спробуйте і ви.

Опис приготування:

Звичайно, у кожної господині є свої особливі рецепти заготовок, які передаються від батьків і подруг, але якщо в вашому списку ще немає такого рецепт, тоді я із задоволенням розповім вам, як приготувати конфітюр з груш. Я завжди шукаю якісь цікаві і незвичайні рецепти, тому цей рецепт відразу привернув мою увагу, адже до цього я не робила з груш нічого подібного. Звичайно ж, я відразу зайнялася приготуванням, і результат перевершив всі мої очікування, адже смак у такого конфитюра просто чудовий, дуже незвичайний і трохи пряний - якраз те, що потрібно для підняття настрою. Так що якщо ви шукали що-небудь незвичайне і справді смачне, то цей простий рецепт конфитюра з груш то, що вам потрібно.

  • Груша - 1600 грам
  • Цукор - 800 грам
  • Імбир свіжий - 30 грам
  • Лимон - 0, 5 штуки
конфітюр з груш - фото крок 1
Імбир очищаємо від шкірки і трьом на дрібній тертці.
конфітюр з груш - фото крок 2
Груші краще вибирати помягче, тоді конфітюр вийде як джем. Отже, очищаємо груші від шкірки і нарізаємо їх на невеликі шматочки.
конфітюр з груш - фото крок 3
У каструлю викладаємо тертий імбир, нарізані груші, цукор і вичавлюємо сік половини лимона. Перемішуємо все, каструлю накриваємо кришкою і залишаємо на годину.
конфітюр з груш - фото крок 4
Після закінчення часу знімаємо кришку і ставимо каструлю на вогонь. Коли рідина закипить, знімаємо піну і варимо конфітюр 30 хвилин. Потім розкладаємо готовий конфітюр в стерилізовані банки і ставимо в холодне місце.
конфітюр з груш - фото крок 5
А взимку насолоджуємося незрівнянним смаком. Смачного!

Схожі рецепти