Рецепт Повидло з груш з лимоном фото

Повидло з груш з лимоном
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти, Лимон, Груша
Пісні страви, Веганські страви
Для дітей
Заготовки

Солодка соковита м'якоть груші і свіжість лимона. Такий смак у повидла, рецепт якого я вам розпишу. Повидло з груш з лимоном люблю з млинцями і хлібом. А мама використовує його як начинку.

Повидло з груш з лимоном не залишить вас байдужими. Стиглі груші швидко уварюються і не вимагають до себе багато уваги при обробці - почистив і все. Колір у повидла вийде світло-золотистий, а аромат - дуже тонкий з ноткою цитруса.

Повидло з груш з лимоном ідеально підходить для відкритих пирогів. Виглядає красиво, а смак - відмінний.

Як приготувати повидло з груш з лимоном в домашніх умовах?

1. Промийте груші, очистіть від пошкоджених ділянок і серцевини. Наріжте часточками.

2. Якщо у вас є кошик для бланшировки, то помістіть часточки груш в неї і тоді вже відправляйте в каструлю. У каструлю, правда. Попередньо влийте 2-3 склянки води. Гасіть груші таким чином на слабкому вогні до розм'якшення. Тим, хто корзину використовувати не буде, треба просто влити 3 склянки води і варити груші, періодично помішуючи.

3. Пропарені часточки груш протріть через сито, потім змішайте з відваром і Уваров на повільному вогні до половини обсягу.

4. Всипте цукор, додайте свіжовичавлений сік лимона, перемішайте і далі варіть до готовності 20-30 хвилин.

5. Готове гаряче повидло розкладіть по чистим сухим банкам і закрийте кришками.

Повидло з груш з лимоном готове! Зберігайте в прохолодному місці.

Смачного!

  • Груші - 1 кілограм
  • Цукор - 400 грам
  • Лимон - 1-2 штук
Повидло з груш з лимоном не залишить вас байдужими. Стиглі груші швидко уварюються і не вимагають до себе багато уваги при обробці - почистив і все. Колір у повидла вийде світло-золотистий, а аромат - дуже тонкий з ноткою цитруса.

Повидло з груш з лимоном ідеально підходить для відкритих пирогів. Виглядає красиво, а смак - відмінний.

Як приготувати повидло з груш з лимоном в домашніх умовах?

1. Промийте груші, очистіть від пошкоджених ділянок і серцевини. Наріжте часточками.

2. Якщо у вас є кошик для бланшировки, то помістіть часточки груш в неї і тоді вже відправляйте в каструлю. У каструлю, правда. Попередньо влийте 2-3 склянки води. Гасіть груші таким чином на слабкому вогні до розм'якшення. Тим, хто корзину використовувати не буде, треба просто влити 3 склянки води і варити груші, періодично помішуючи.

3. Пропарені часточки груш протріть через сито, потім змішайте з відваром і Уваров на повільному вогні до половини обсягу.

4. Всипте цукор, додайте свіжовичавлений сік лимона, перемішайте і далі варіть до готовності 20-30 хвилин.

5. Готове гаряче повидло розкладіть по чистим сухим банкам і закрийте кришками.

Повидло з груш з лимоном готове! Зберігайте в прохолодному місці.

Смачного!

Схожі рецепти