Повидло з груш з лимоном
(покроковий рецепт з фото)
Солодка соковита м'якоть груші і свіжість лимона. Такий смак у повидла, рецепт якого я вам розпишу. Повидло з груш з лимоном люблю з млинцями і хлібом. А мама використовує його як начинку.
Повидло з груш з лимоном не залишить вас байдужими. Стиглі груші швидко уварюються і не вимагають до себе багато уваги при обробці - почистив і все. Колір у повидла вийде світло-золотистий, а аромат - дуже тонкий з ноткою цитруса.
Повидло з груш з лимоном ідеально підходить для відкритих пирогів. Виглядає красиво, а смак - відмінний.
Як приготувати повидло з груш з лимоном в домашніх умовах?
1. Промийте груші, очистіть від пошкоджених ділянок і серцевини. Наріжте часточками.
2. Якщо у вас є кошик для бланшировки, то помістіть часточки груш в неї і тоді вже відправляйте в каструлю. У каструлю, правда. Попередньо влийте 2-3 склянки води. Гасіть груші таким чином на слабкому вогні до розм'якшення. Тим, хто корзину використовувати не буде, треба просто влити 3 склянки води і варити груші, періодично помішуючи.
3. Пропарені часточки груш протріть через сито, потім змішайте з відваром і Уваров на повільному вогні до половини обсягу.
4. Всипте цукор, додайте свіжовичавлений сік лимона, перемішайте і далі варіть до готовності 20-30 хвилин.
5. Готове гаряче повидло розкладіть по чистим сухим банкам і закрийте кришками.
Повидло з груш з лимоном готове! Зберігайте в прохолодному місці.
Смачного!
- Груші - 1 кілограм
- Цукор - 400 грам
- Лимон - 1-2 штук
Повидло з груш з лимоном ідеально підходить для відкритих пирогів. Виглядає красиво, а смак - відмінний.
Як приготувати повидло з груш з лимоном в домашніх умовах?
1. Промийте груші, очистіть від пошкоджених ділянок і серцевини. Наріжте часточками.
2. Якщо у вас є кошик для бланшировки, то помістіть часточки груш в неї і тоді вже відправляйте в каструлю. У каструлю, правда. Попередньо влийте 2-3 склянки води. Гасіть груші таким чином на слабкому вогні до розм'якшення. Тим, хто корзину використовувати не буде, треба просто влити 3 склянки води і варити груші, періодично помішуючи.
3. Пропарені часточки груш протріть через сито, потім змішайте з відваром і Уваров на повільному вогні до половини обсягу.
4. Всипте цукор, додайте свіжовичавлений сік лимона, перемішайте і далі варіть до готовності 20-30 хвилин.
5. Готове гаряче повидло розкладіть по чистим сухим банкам і закрийте кришками.
Повидло з груш з лимоном готове! Зберігайте в прохолодному місці.
Смачного!