Повидло з груш
(покроковий рецепт з фото)
На моїй дачі величезна грушеве дерево, яке все літо і частину осені постачає мою сім'ю битими плодами. З'їсти їх неможливо - так багато, тому уварювалася все в густе повидло. Вкуснятина!
Для повидла я використовую перезрілі, пом'яті і навіть пошкоджені плоди. Правда, всі пошкодження і загнили частини треба обов'язково видалити! Видалити треба також шкіру і кісточки.
Як зробити повидло з груш?
1. Груші промийте, очистіть від шкірки, виберіть насіння з усією коробочкою.
2. Наріжте груші невеликими шматочками і покладіть в каструлю на металеву решітку. Залийте на дно каструлі води і тушкуйте груші до того, як вони стануть абсолютно м'якими.
3. Пропарені шматочки груші виженете через сито. Відвар не виливайте!
4. У залишився від груш відвар засипте цукор, розмішайте. Нехай цукор розчиниться. Вкладіть в сироп протерті груші і варіть до тих пір, поки маса не зменшиться рівно вдвічі. Щоб перевірити, Це закінчилося? , проведіть дерев'яною ложечкою по дну каструлі, в якій його варите. Якщо утворилася доріжка заповнюється повільно, це закінчилося. Можна сміливо розливати по простерилизованнимбанкам.
Повидло з груш не влаштовувати, а залишають відкритим до повного охолодження. Потім просто покривають пергаментом і матеріалом. Зберігати його найкраще в темному, добре провітрюваному приміщенні.
Повидло з груш можуть вживати і ті, хто сидить на дієті. Пару ложечок в день приборкати будь-якого ласуна і подарує смак літа. Я дуже люблю використовувати повидло в булочки з листкового тіста. Виходить швидко і дуже смачно. Пальчики оближеш!
Смачного!
- Груші - 1 кілограм
- Цукор - 500-600 грам
- Лимонна кислота - 4 грами
- Вода - 2-3 склянок
Як зробити повидло з груш?
1. Груші промийте, очистіть від шкірки, виберіть насіння з усією коробочкою.
2. Наріжте груші невеликими шматочками і покладіть в каструлю на металеву решітку. Залийте на дно каструлі води і тушкуйте груші до того, як вони стануть абсолютно м'якими.
3. Пропарені шматочки груші виженете через сито. Відвар не виливайте!
4. У залишився від груш відвар засипте цукор, розмішайте. Нехай цукор розчиниться. Вкладіть в сироп протерті груші і варіть до тих пір, поки маса не зменшиться рівно вдвічі. Щоб перевірити, Це закінчилося? , проведіть дерев'яною ложечкою по дну каструлі, в якій його варите. Якщо утворилася доріжка заповнюється повільно, це закінчилося. Можна сміливо розливати по простерилизованнимбанкам.
Повидло з груш не влаштовувати, а залишають відкритим до повного охолодження. Потім просто покривають пергаментом і матеріалом. Зберігати його найкраще в темному, добре провітрюваному приміщенні.
Повидло з груш можуть вживати і ті, хто сидить на дієті. Пару ложечок в день приборкати будь-якого ласуна і подарує смак літа. Я дуже люблю використовувати повидло в булочки з листкового тіста. Виходить швидко і дуже смачно. Пальчики оближеш!
Смачного!