Грушевое повидло
(покроковий рецепт з фото)
Грушеве повидло дуже смачне і корисне. Воно може послужити відмінним доповненням до чаювання, а може бути використано в випічці або будь-яких інших стравах. Відмінне ласощі для малюків!
Хочете знати, як приготувати грушеве повидло? Тоді скористайтеся цим простим рецептом. Готувати цю солодкість досить просто. Ви можете запастися вітамінами на всю зиму!
- Груші - 1 кілограм
- Цукор - 1 кілограм
- Вода - 1/2 склянки
- Лимонна кислота - 1 Чайна ложка
Для грушевого повидла краще брати максимально стиглі або вже переспілі плоди. Їх потрібно ретельно вимити і очистити від шкірки, видаліть серцевину з насінням. М'якоть фрукта наріжте на довільні шматочки.
Візьміть велику каструлю, в яку помістяться всі інгредієнти. Складіть в неї нарізані груші, потім всипте цукор, влийте воду і додайте лимонну кислоту. При бажанні ви можете замінити її на лимонний сік з розрахунку: фреш з одного лимона на кілограм груш.
Поставте каструлю з грушами на плиту на середній вогонь. Коли рідина закипить, зменшіть вогонь до мінімуму, накрийте каструлю кришкою і млоїте груші півгодини.
Готові груші збийте за допомогою погружного блендера до однорідної консистенції. Якщо ви будете перетирати фрукти через сито, то дочекайтеся, поки вони охолонуть, щоб не обпектися. Розлийте повидло по стерильним баночках, закрутіть кришечками і закутайте ковдрою, поки вони теплі.