Рецепт Грушеве повидло по-грецьки фото

Грушеве повидло по-грецьки
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
Фрукти , Груша
Дієтичне харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти , Рецепти для схуднення
Для дітей
Заготовки
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Рекомендую вам спробувати приготувати грушеве повидло по-грецьки, з корицею і ваніллю це густе повидло з невеликими шматочками стиглих груш можна подати до чаю з простим печивом. Дивіться рецепт!

Опис приготування:

Особливість грецького повидла з груш в тому, що в нього додаються яблука і кориця. Тому смак виходить м'яким і оригінальним, а аромат - неймовірно апетитним. Для приготування грушевого повидла по-грецьки візьміть стиглі солодкі груші і, наприклад, кисло-солодкі яблука, тоді поєднання буде вельми незвичайним!

  • Груші - 1 кілограм
  • Яблука - 2 штуки
  • Цукор - 225 грам
  • Сік лимона - 20 грам
  • Кориця мелена - 5-10 грам
грушеве повидло по-грецьки - фото крок 1
Груші і яблука почистіть, якщо шкірка дуже товста, ображати її, видаліть серцевину. Поріжте фрукти на дольки, помістіть в каструлю.
грушеве повидло по-грецьки - фото крок 2
Залийте фрукти водою (100-125 мл.), бланшуйте до повного розм'якшення. Потім груші і яблука перетріть через сито, рідина від бланшування теж додайте до них.
грушеве повидло по-грецьки - фото крок 3
До отриманого пюре додайте сік лимона і цукор.
грушеве повидло по-грецьки - фото крок 4
Варіть пюре на маленькому вогні до загусання, поки по консистенції чи не перетвориться в повидло. Додайте корицю.
грушеве повидло по-грецьки - фото крок 5
Розкладіть готове повидло по банках, закрийте. Подавайте до чаю. Смачного!

Схожі рецепти