Грушеве повидло по-грецьки
(покроковий рецепт з фото)
Рекомендую вам спробувати приготувати грушеве повидло по-грецьки, з корицею і ваніллю це густе повидло з невеликими шматочками стиглих груш можна подати до чаю з простим печивом. Дивіться рецепт!
Особливість грецького повидла з груш в тому, що в нього додаються яблука і кориця. Тому смак виходить м'яким і оригінальним, а аромат - неймовірно апетитним. Для приготування грушевого повидла по-грецьки візьміть стиглі солодкі груші і, наприклад, кисло-солодкі яблука, тоді поєднання буде вельми незвичайним!
- Груші - 1 кілограм
- Яблука - 2 штуки
- Цукор - 225 грам
- Сік лимона - 20 грам
- Кориця мелена - 5-10 грам
Груші і яблука почистіть, якщо шкірка дуже товста, ображати її, видаліть серцевину. Поріжте фрукти на дольки, помістіть в каструлю.
Залийте фрукти водою (100-125 мл.), бланшуйте до повного розм'якшення. Потім груші і яблука перетріть через сито, рідина від бланшування теж додайте до них.
До отриманого пюре додайте сік лимона і цукор.
Варіть пюре на маленькому вогні до загусання, поки по консистенції чи не перетвориться в повидло. Додайте корицю.
Розкладіть готове повидло по банках, закрийте. Подавайте до чаю. Смачного!