Грушеве пюре на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся простим і швидким рецептом пюре з груш на зиму. Заготівля виходить дуже смачною і ароматною. Пюре можна використовувати у випічці або з'їсти просто так.
Докладніше, як приготувати пюре з груш на зиму, я розповім нижче. Груші підійдуть будь-якого сорту, але кількість цукру краще коригувати на свій смак.
- Груша - 500 грам
- Цукор - 80-100 грам
- Лимонна кислота - 1 Чайна ложка
- Вода - 1-2 Ст. Ложок
Підготуйте всі інгредієнти.
У груш видаліть серцевину і наріжте на кубики середнього розміру.
Перекладіть грушу в каструлю, додайте пару ложок води і доведіть до кипіння на середньому вогні. Варіть груші до м'якості 10-30 хвилин, в залежності від сорту.
Подрібніть блендером груші в пюре, додайте лимонну кислоту і цукор. Проваріть ще 5 хвилин.
Перелийте пюре в стерилізовані банки, закрийте кришкою і переверніть. Залиште банку в такому положенні до повного охолодження.
Грушеве пюре готове, смачного!