Грушеве тістечко
(покроковий рецепт з фото)
Головне, ніж вражає ця випічка, - це чудовий аромат мигдалю в поєднанні з солодкими нотками груші. Смак у цих тістечок не менше приємний, ніж аромат. Спробуйте їх приготувати, не пошкодуєте.
У цьому рецепті арахіс надає легку гірчинку. Якщо ви хочете без неї обійтися, то краще використовувати лише мигдальні горіхи.
Якщо у вас немає паперових формочок для кексів, то перевірте, щоб все стінки і дно форми були ретельно змащені вершковим маслом і прісіпани борошном. Це допоможе легко дістати готові тістечка.
- Борошно пшеничне - 100 грам
- Цукровий пісок - 50 грам
- Яйце - 1 штука
- Рослинна олія - 50 мілілітрів (без запаху)
- Молоко коров'яче - 50 мілілітрів
- Груші - 100 грам (очищені від шкірки і серцевини)
- Мигдальні горіхи - 15 грам (очищені)
- Обкладинка - 2 грами (порошок)
- Арахіс - 15 грам (очищений)
Як приготувати грушеве тістечко, щоб воно вийшло ніжним і ароматним? Все просто: дотримуйтесь інструкцій. Перш за все потрібно приготувати тісто. У мисці змішайте цукор з яйцем і розмішайте виделкою або міксером.
Коли цукор розчинився, можна додавати в тісто решту інгредієнтів по черзі: молоко, олія, борошно, корицю. Все ретельно вимішайте віночком.
Тепер займіться грушами. Їх потрібно очистити від шкірки і серцевини і нарізати невеликими шматочками. При бажанні можна посипати на них трохи імбиру в порошку.
Випікати тістечка найзручніше в формах для кексів. Змастіть їх вершковим маслом, присипте дно борошном, викладіть груші, залийте в форму тісто. Зверху викладіть нарізані горіхи.
Тістечка слід випікати близько 15 хвилин в духовці, попередньо розігрітій до 170 градусів. Після випічки дайте їм охолонути (5-8) хвилин і акуратно дістаньте з формочок.