Грушеве тісто
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите балувати себе і своїх близьких домашньою випічкою, тоді обов'язково спробуйте повторити цей простий, але дуже цікавий варіант солодкого, насиченого і оригінального десерту до чаю.
Перед вами класна ідея, як приготувати грушеве тісто, з якого можна спекти печиво, кексики або пиріг, наприклад. В даному випадку використовуються попередньо запечені груші, але якщо хочете заощадити час, можна додати їх у свіжому вигляді. Крім того, тісто дуже добре приймає і інші добавки: родзинки, цукати, шоколад. Спробуйте обов'язково!
- Груша - 3 штуки
- Борошно - 1.5 склянки
- Цукор - 1/4 склянки
- Вершки - 1/4 склянки
- Шоколадні дропси - 1/4 склянки
- Яйце - 2 штуки(1 в тісто, 1 для змазування)
- Сіль - 1 щіпка
- Розпушувач - 1.5 чайних ложки
- Вершкове масло - 100 грам
1. Груші вимийте, обсушити, очистіть від шкірки і серцевини, наріжте маленькими кубиками. Викладіть на деко і відправте в розігріту до 200 градусів духовку хвилин на 20.
2. Вершкове масло (50 грам) розтопіть і потримайте на вогні хвилин 5, щоб воно стало коричневим.
3. У глибоку миску просійте сіль, розпушувач, борошно і додайте цукор. Все перемішайте і додайте залишився розм'якшене вершкове масло.
4. Додайте вершки, збите яйце, коричневе масло. Для аромату можна крапнути трохи ванільного або мигдального екстракту. Викладіть в миску груші.
5. Додайте шоколад і все як слід перемішайте.
6. Ось таке грушеве тісто вийшло.
7. Тепер можна нарізати тісто порційними шматочками, змастити збитим яйцем і відправити в духовку. Запікайте до рум'яності хвилин 20-30.