Грушевое повидло на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Грушевое повидло, приготоване за цим рецептом, ви можете використовувати і у випічці, а можете просто намазувати на хліб або додавати в кашу, вийде дуже смачно і для вас, і для вашої дитини.
Повидло грушевое - яскраве, з ніжним смаком, яке обов'язково нагадає вам про чудовий літній дні холодною зимою.
- Груші - 4 кілограма
- Цукор - 2 склянки
- Мед - 2 склянки
- Цедра лимону - 1 Ст. Ложка
- Мускатний горіх - 1/2 чайних ложки
- Апельсиновий сік - 1/3 склянки
Вимийте груші. Я їх мою спочатку оцтом, потім обполіскують водою, потім мою перекисом водню, потім знову водою.
Розріжте груші навпіл і видаліть насіння.
Блендером зробіть з груш пюре - не надто рідке. Хоча ви можете і води додати.
Перекладіть пюре в каструлю і варіть на повільному вогні, додавши інші інгредієнти, і весь час помішуючи, щоб не підгоріло. Коли загусне, озирнувся.
Використовуючи воронку або просто ложкою розкладіть повидло по стерилізованих банках. Зверху залиште 1 см вільного місця. Накрийте банки кришками.