Рецепт Яблучне повидло на зиму фото

Яблучне повидло на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня , Англійська кухня , Канадська кухня
Фрукти , Яблука
Вегетаріанське харчування
На сніданок
Заготовки
Час приготування: 5 г. 0 хв.

Напевно, ви любите покупні пироги з яблучним повидлом якраз через повидла - густого, ароматного. Приготувати повидло просто, для цього знадобляться яблука солодких сортів жовтого або зеленого кольору

Кількість порцій: 5
  • Яблучне пюре несолодке - 8, 5 L (приготувати заздалегідь)
  • Мелена кориця - 2 Ст. Ложки
  • Мелена гвоздика - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 4 склянки
яблучне повидло на зиму - фото крок 1
1. Для приготування яблучного пюре знадобиться близько 10 кг свіжих стиглих яблук. Їх потрібно помити, очистити від шкірки, порізати на шматочки, проварити у великій каструлі з товстим дном до повної готовності і перетерти на ситі до однорідного пюре. Цукор додавати не потрібно.
яблучне повидло на зиму - фото крок 2
2. Близько 5 літрів отриманого пюре викласти в окрему каструлю з товстим дном, поставити її на самий повільний вогонь, додати всі спеції і 2 склянки цукру. Перемішати і нещільно прикрити каструлю кришкою, щоб пар виходив без перешкод.
яблучне повидло на зиму - фото крок 3
3. Варити отриману суміш не менше 1-1, 5 годин. Потім додати, що залишився яблучне пюре і ще 2 склянки цукру і варити ще 30-45 хвилин для змішування смаків. Повидло постійно помішувати.
яблучне повидло на зиму - фото крок 4
4. Коли колір і консистенція повидла буде радувати око, збийте його міксером прямо в каструлі для отримання ідеальної консистенції і дайте ще раз закипіти.
яблучне повидло на зиму - фото крок 5
5. Пора розливати готове повидло по стерильним банкам і відправляти в комору.

Схожі рецепти