Яблучне повидло на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Напевно, ви любите покупні пироги з яблучним повидлом якраз через повидла - густого, ароматного. Приготувати повидло просто, для цього знадобляться яблука солодких сортів жовтого або зеленого кольору
Кількість порцій: 5
- Яблучне пюре несолодке - 8, 5 L (приготувати заздалегідь)
- Мелена кориця - 2 Ст. Ложки
- Мелена гвоздика - 1 Чайна ложка
- Цукор - 4 склянки
1. Для приготування яблучного пюре знадобиться близько 10 кг свіжих стиглих яблук. Їх потрібно помити, очистити від шкірки, порізати на шматочки, проварити у великій каструлі з товстим дном до повної готовності і перетерти на ситі до однорідного пюре. Цукор додавати не потрібно.
2. Близько 5 літрів отриманого пюре викласти в окрему каструлю з товстим дном, поставити її на самий повільний вогонь, додати всі спеції і 2 склянки цукру. Перемішати і нещільно прикрити каструлю кришкою, щоб пар виходив без перешкод.
3. Варити отриману суміш не менше 1-1, 5 годин. Потім додати, що залишився яблучне пюре і ще 2 склянки цукру і варити ще 30-45 хвилин для змішування смаків. Повидло постійно помішувати.
4. Коли колір і консистенція повидла буде радувати око, збийте його міксером прямо в каструлі для отримання ідеальної консистенції і дайте ще раз закипіти.
5. Пора розливати готове повидло по стерильним банкам і відправляти в комору.