Секретне яблучне повидло
(покроковий рецепт з фото)
Секретне яблучне повидло - так ми назвали яблучний джем, після того, як подруга прийшла до нас в гості. Їй настільки сподобалося, що вона весь вечір випитувала секрет приготування. Ділюся!
Як приготувати секретне яблучне повидло? Насправді, секрет дуже простий, я додаю пектин при варінні повидла, тому виходить така гарна і щільна консистенція. Для приготування повидла я беру зелені яблука, так як люблю кисло-солодкий смак. Але, в цілому, можна взяти яблука будь-якого сорту, тільки відрегулюйте кількість цукру. Повидло можна їсти відразу або закатати в банки на зиму. Готуйте, пробуйте і насолоджуйтеся!
- Яблука - 1 кілограм
- Пектин - 11 грам
- Цукор - 700 грам
- Вода - 1/2 склянки
Яблука помийте і очистіть від шкірки.
Видаліть серцевини і наріжте на невеликі шматочки.
Додайте воду до яблук і поставте на вогонь. Варіть, поки яблука не стануть м'якими.
Додайте цукор, пектин і збийте за допомогою блендера до однорідності. Знову поставте на вогонь і варіть до загустіння. Povidlo готівки!