Повидло з сливи на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Повидло з сливи можна подати до чаю або доповнити десерт. Ароматне і смачне повидло приготуємо по найпростішому рецептом. Сливу вибираємо стиглу, соковиту і м'яку. Готове повидло добре зберігається.
Повидло виходить помірно солодке, добре чути смак сливи. Таке повидло можна зберігати при кімнатній температурі протягом року. Бажано вибрати сорт слив в якому легко видаляється кісточка.
- Слива - 1 кілограм
- Цукор - 500 грам

Підготуємо стиглу сливу і цукор.

Сливовий моем, поділяємо на частини і видаляємо кісточки.

Сливу висипаємо в каструлю.

Насипаємо цукор і ставимо каструлю на мінімальний вогонь.

Слива проварилася близько 20 хвилин.

Уварюємо повидло до бажаної консистенції, приблизно 40-60 хвилин на невеликому Вогні. Коли повидло стає густішим його потрібно періодично перемішувати. Щоб перевірити консистенцію, потрібно чайну ложку повидла покласти на блюдце і охолодити.

Кипляче повидло розкладаємо по стерильним банкам і закочує.