Рецепт Повидло з сливи на зиму фото

Повидло з сливи на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Слива
Пісні страви , Веганські страви
Літні
Заготовки
Кількість порцій: 2
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Повидло з сливи можна подати до чаю або доповнити десерт. Ароматне і смачне повидло приготуємо по найпростішому рецептом. Сливу вибираємо стиглу, соковиту і м'яку. Готове повидло добре зберігається.

Опис приготування:

Повидло виходить помірно солодке, добре чути смак сливи. Таке повидло можна зберігати при кімнатній температурі протягом року. Бажано вибрати сорт слив в якому легко видаляється кісточка.

  • Слива - 1 кілограм
  • Цукор - 500 грам
повидло з сливи на зиму - фото крок 1
Підготуємо стиглу сливу і цукор.
повидло з сливи на зиму - фото крок 2
Сливовий моем, поділяємо на частини і видаляємо кісточки.
повидло з сливи на зиму - фото крок 3
Сливу висипаємо в каструлю.
повидло з сливи на зиму - фото крок 4
Насипаємо цукор і ставимо каструлю на мінімальний вогонь.
повидло з сливи на зиму - фото крок 5
Слива проварилася близько 20 хвилин.
повидло з сливи на зиму - фото крок 6
Уварюємо повидло до бажаної консистенції, приблизно 40-60 хвилин на невеликому Вогні. Коли повидло стає густішим його потрібно періодично перемішувати. Щоб перевірити консистенцію, потрібно чайну ложку повидла покласти на блюдце і охолодити.
повидло з сливи на зиму - фото крок 7
Кипляче повидло розкладаємо по стерильним банкам і закочує.

Схожі рецепти