Желе з сливи
(покроковий рецепт з фото)
Дуже смачне натуральне желе з сливи в домашніх умовах - це відмінний варіант для сніданку, десерту або заготовки на зиму. Ароматне желе не тільки апетитне, але і корисне. Так що готуємо!
Фруктові заготовки - це хороший спосіб зберегти користь літніх вітамінів на зиму. В даному рецепті зібрані рекомендації про те, як приготувати желе зі сливи з цукром. Використовувати можна як синю, так і жовту медову сливу. Кількість цукру можна регулювати, виходячи з солодощі фруктів.
- Слива - 1 кілограм
- Цукор - 700 грам
- Вода - 50 мілілітрів
- Želfiks - 1 штука (пакетик)
1 Для початку сливи необхідно як слід вимити. Ретельно переберіть фрукти, щоб не попалися погані. Акуратно розріжте навпіл, видаліть кісточки.
2. У каструлю з товстим дном покладіть нарізані сливи і додайте трохи води, на сильному вогні доведіть до кипіння. Після закипання додайте желфікс і перемішайте, проваріть сливи 10 хвилин на повільному вогні.
3. Додайте цукор за смаком, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть ще 5 хвилин.
4. Якщо з'явиться піна, зніміть її.
5. Розлийте готове варення в стерилізовані банки, закрутіть кришками. Вихід готового варення - 1, 8 L. Зберігайте його в прохолодному місці.