Домашнє вино із сливи
(покроковий рецепт з фото)
Сливове вино володіє чудовим ароматом і дуже яскравим, запам'ятовується смаком. Вино не розраховане на тривале зберігання, при цьому дуже швидко готується і, швидше за все, випивається в компанії!
Досить простий рецепт приготування домашнього вина з сливи. Оскільки вино скоростигла, не вийде довго зберігати його в міні-барі. Максимальний термін зберігання - 1 Неділя, потім почне закисати. Прекрасний привід приготувати молоде сливове вино, запросити друзів і пригостити їх чудовим напоєм!
- Слива - 3 кілограма
- Цукор - 1 кілограм
- Вода - 5 літрів
- Дріжджова закваска - 30 мілілітрів (з 1 литр сусла)
Зливи ретельно промиваємо і поділяємо на половинки. Видаляємо у них кісточки. Перекладаємо плоди в глибоку ємність.
Зваримо сироп. Змішайте цукор з водою. Доведіть цю суміш (на середньому вогні) до кипіння. Потім зменшіть вогонь і варіть ще 7-8 хвилин. Зніміть з вогню і остудіть сироп.
Залийте сиропом сливи, залиште їх на 30 хвилин. Коли з'явиться достатня кількість соку, виділяється сливами, ставимо сусло на середній вогонь, і доводимо до кипіння. Варимо, помішуючи, щоб сливи зварилися. Знімаємо з вогню, охолоджуємо і проціджуємо через ситечко. Отриманий сік розливаємо по чистим банкам, додаємо закваску (30 мл. - з 1 литр сусла). Злегка перемішуємо, взболтнув банку. Ми залишаємо дозрівати в теплому місці 4-5 днів.
Через 5 днів ще раз процідіть молоде вино і розлийте його по пляшках. Охолодіть в холодильнику - і пробуйте!