Рецепт Вино з сливи в домашніх умовах фото

Вино з сливи в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти, Слива
Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, Пісні страви
На святковий стіл
Напої, Домашнє вино

Напої, приготовані своїми руками, часом навіть зрівнятися не можуть з тими, що стоять на полицях магазинів. Якщо у вас є бажання, я розповім вам, як приготувати вино із сливи в домашніх умовах.

Перед вами досить простий рецепт вина з сливи в домашніх умовах. Ви можете повторити не тільки цей класичний варіант, але і зробити кріплений напій, наприклад, або ж ароматизований. Вино має красивий червоний або насичений жовтий (в залежності від сорту фруктів) колір, тонкий аромат і смак.

  • Слива - 20 кілограм
  • Цукор - 4 кілограма
  • Вода - 6 літрів
  • Обкладинка - 2 Ст. Ложки (по бажанню)
  • Дріжджі - 100 грам
вино з сливи в домашніх умовах - фото крок 1
1. Почати процес слід з того, що промити як слід все сливи, обсушити їх трохи і, розламавши навпіл, видалити кісточки. Найкраще в рецепті приготування вина з сливи в домашніх умовах використовувати добре дозріли фрукти, м'які і соковиті.
вино з сливи в домашніх умовах - фото крок 2
2. Викладіть їх у відповідну ємність, залийте невеликою кількістю води і відправте на вогонь. Фрукти потрібно трохи проварити на середньому вогні, щоб вони стали м'якими. Щоб прискорити процес, можна проварити їх невеликими порціями.
вино з сливи в домашніх умовах - фото крок 3
3. На наступному етапі необхідно ретельного перетерти м'які фрукти через сито. Після в отриману масу додайте цукор і дріжджі. Все як слід перемішайте і розлийте по пляшках. Накрийте кришками з гідрозатворів і залиште для бродіння в теплому місці. Коли процес завершиться, акуратно злийте вино без осаду і при необхідності додайте ще трохи цукру. Залиште ще дня на 3.
вино з сливи в домашніх умовах - фото крок 4
4. Після ще раз профільтруйте вино, відправте його в чисті пляшки. Приберіть в темне місце і залиште до повного визрівання.
вино з сливи в домашніх умовах - фото крок 5
5. Спробувати, що у вас вийшло, можете місяці через 3. От і все, тепер ви знаєте, як приготувати вино із сливи в домашніх умовах. Для любителів експериментів також можу запропонувати додати в процесі корицю, що додасть якусь родзинку готового напою не тільки в ароматі, але і в смаку.

Схожі рецепти