Вино з сливи в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)
Напої, приготовані своїми руками, часом навіть зрівнятися не можуть з тими, що стоять на полицях магазинів. Якщо у вас є бажання, я розповім вам, як приготувати вино із сливи в домашніх умовах.
Перед вами досить простий рецепт вина з сливи в домашніх умовах. Ви можете повторити не тільки цей класичний варіант, але і зробити кріплений напій, наприклад, або ж ароматизований. Вино має красивий червоний або насичений жовтий (в залежності від сорту фруктів) колір, тонкий аромат і смак.
- Слива - 20 кілограм
- Цукор - 4 кілограма
- Вода - 6 літрів
- Обкладинка - 2 Ст. Ложки (по бажанню)
- Дріжджі - 100 грам
1. Почати процес слід з того, що промити як слід все сливи, обсушити їх трохи і, розламавши навпіл, видалити кісточки. Найкраще в рецепті приготування вина з сливи в домашніх умовах використовувати добре дозріли фрукти, м'які і соковиті.
2. Викладіть їх у відповідну ємність, залийте невеликою кількістю води і відправте на вогонь. Фрукти потрібно трохи проварити на середньому вогні, щоб вони стали м'якими. Щоб прискорити процес, можна проварити їх невеликими порціями.
3. На наступному етапі необхідно ретельного перетерти м'які фрукти через сито. Після в отриману масу додайте цукор і дріжджі. Все як слід перемішайте і розлийте по пляшках. Накрийте кришками з гідрозатворів і залиште для бродіння в теплому місці. Коли процес завершиться, акуратно злийте вино без осаду і при необхідності додайте ще трохи цукру. Залиште ще дня на 3.
4. Після ще раз профільтруйте вино, відправте його в чисті пляшки. Приберіть в темне місце і залиште до повного визрівання.
5. Спробувати, що у вас вийшло, можете місяці через 3. От і все, тепер ви знаєте, як приготувати вино із сливи в домашніх умовах. Для любителів експериментів також можу запропонувати додати в процесі корицю, що додасть якусь родзинку готового напою не тільки в ароматі, але і в смаку.