Рецепт Вино з сливи фото

Вино з сливи
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Слива
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , Пісні страви
На святковий стіл
Напої , Алкогольні , Домашнє вино
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 102 дн. 22 г. 0 хв.

Якщо в цьому році в ваших краях щедрий урожай на сливи, думаю, цей рецепт приготування вина з сливи вам сподобається! Адже насправді вино готується нітрохи не складніше компоту, хіба що довше!

Опис приготування:

Хочу розповісти, як приготувати вино із сливи. Звичайно, рецепт цей не"квартирний" - запах від вина в процесі бродіння варто той ще! Але в моїй родині вино завжди готують влітку на дачі: там воно нікому не заважає і зберігається роками. Це для того, щоб не спокушати себе і не відкрити вино, як тільки пройдуть зазначені три місяці. Думаю, варто чекати довше!

  • Зливи - 10 кілограм (у мене 5 кг світлих слив, і 5 кг - темних. Але вино смачніше виходить з темних слив. )
  • Вода - 6-8 літрів (частка: літр води на один кілограм м'якоті (сливи без кісточок) )
  • Цукор - 250 грам (на літр соку. Для світлих слив цукру додайте більше)
вино з сливи - фото крок 1
1. Зливи ретельно перебираємо: видаляємо дрібне сміття і зіпсовані плоди. Мити їх не треба, просто протріть паперовою серветкою і видаліть всі кісточки.
вино з сливи - фото крок 2
2. М'якоть слив перетираємо в пюре за допомогою ступи. Розміщуємо в марлю (щоб не сідали мухи), наливаємо воду в пропорції 1:1, залишаємо на три-чотири дні бродити, поки не з'явиться піна. Тепер дуже ретельно віджимають марлю з м'якоттю і викидаємо. Отриманий сік можна процідити ще раз.
вино з сливи - фото крок 3
3. Тепер додамо до кожного виду соку цукор, дотримуючись пропорції. Перемішуємо і розливаємо по чистим пляшках. Заливати більше, ніж на 3/4, не треба: має бути місце для бродіння. Встановлюємо водяний затвор, і в такому вигляді нехай бродить в теплому вигляді півтора місяці.
вино з сливи - фото крок 4
4. Далі фільтруємо рідина, переливаємо вино в іншу чисту тару, закупорюємо. Зберігаємо в погребі, чекаючи, коли вино буде готове. Рекомендую чекати не менше трьох місяців. А повністю прозорим, НЕ каламутним, воно стане аж через три роки.
вино з сливи - фото крок 5
5. Чим довше чекаєте, тим краще буде вино. Бажаю удачі!

Схожі рецепти