Рецепт Повидло з брусниці фото

Повидло з брусниці
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Іспанська кухня
Ягоди , Брусниця
Пісні страви , Веганські страви
Для дітей , Десерт
Заготовки
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 40 хв.

З усіх заготовок на зиму, мої діти найбільше люблять повидло з брусниці. Воно і досить солодке, але не нудотний, з невеликою кислинкою. Що досить важливо, повидло з брусниці ще й корисне.

Опис приготування:

1. Беремо зрілі, стиглі ягоди брусниці, ретельно промиваємо і даємо обсохнути.

2. У каструльку або варильний тазик кладемо ягоди брусниці, додаємо воду і прогріваємо на слабкому вогні до такого стану, коли ягоди повністю розм'якнуть.

3. Як тільки ягоди розм'якли - знімемо з вогню і, поки не охололи, протираємо через сито.

4. Отримане пюре викладаємо в каструльку, додаємо цукор і варимо до готовності. Готовність визначити нескладно - по перше, обсяг маси зменшиться приблизно в половину, по-друге, маса придбає консистенцію повидла.

5. Поки повидло не охололо, розкладаємо його в сухі і попередньо підігріті банки.

Усе, журавлина була майже зроблена. Повидло з брусниці відмінно поєднується з різними млинцями і оладками. Приємного


  • Брусниця - 1 кілограм
  • Цукор - 500 грам
  • Вода - 1 Склянка
1. Беремо зрілі, стиглі ягоди брусниці, ретельно промиваємо і даємо обсохнути.

2. У каструльку або варильний тазик кладемо ягоди брусниці, додаємо воду і прогріваємо на слабкому вогні до такого стану, коли ягоди повністю розм'якнуть.

3. Як тільки ягоди розм'якли - знімемо з вогню і, поки не охололи, протираємо через сито.

4. Отримане пюре викладаємо в каструльку, додаємо цукор і варимо до готовності. Готовність визначити нескладно - по перше, обсяг маси зменшиться приблизно в половину, по-друге, маса придбає консистенцію повидла.

5. Поки повидло не охололо, розкладаємо його в сухі і попередньо підігріті банки.

Усе, журавлина була майже зроблена. Повидло з брусниці відмінно поєднується з різними млинцями і оладками. Приємного

Схожі рецепти