Повидло з брусниці
(покроковий рецепт з фото)
З усіх заготовок на зиму, мої діти найбільше люблять повидло з брусниці. Воно і досить солодке, але не нудотний, з невеликою кислинкою. Що досить важливо, повидло з брусниці ще й корисне.
1. Беремо зрілі, стиглі ягоди брусниці, ретельно промиваємо і даємо обсохнути.
2. У каструльку або варильний тазик кладемо ягоди брусниці, додаємо воду і прогріваємо на слабкому вогні до такого стану, коли ягоди повністю розм'якнуть.
3. Як тільки ягоди розм'якли - знімемо з вогню і, поки не охололи, протираємо через сито.
4. Отримане пюре викладаємо в каструльку, додаємо цукор і варимо до готовності. Готовність визначити нескладно - по перше, обсяг маси зменшиться приблизно в половину, по-друге, маса придбає консистенцію повидла.
5. Поки повидло не охололо, розкладаємо його в сухі і попередньо підігріті банки.
Усе, журавлина була майже зроблена. Повидло з брусниці відмінно поєднується з різними млинцями і оладками. Приємного
- Брусниця - 1 кілограм
- Цукор - 500 грам
- Вода - 1 Склянка
2. У каструльку або варильний тазик кладемо ягоди брусниці, додаємо воду і прогріваємо на слабкому вогні до такого стану, коли ягоди повністю розм'якнуть.
3. Як тільки ягоди розм'якли - знімемо з вогню і, поки не охололи, протираємо через сито.
4. Отримане пюре викладаємо в каструльку, додаємо цукор і варимо до готовності. Готовність визначити нескладно - по перше, обсяг маси зменшиться приблизно в половину, по-друге, маса придбає консистенцію повидла.
5. Поки повидло не охололо, розкладаємо його в сухі і попередньо підігріті банки.
Усе, журавлина була майже зроблена. Повидло з брусниці відмінно поєднується з різними млинцями і оладками. Приємного