Рецепт Повидло з айви фото

Повидло з айви
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Іспанська кухня
Фрукти , Айва
Пісні страви , Веганські страви
На полуденок
Заготовки
Кількість порцій: 10
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Повидло з айви дуже корисно при запальних захворюваннях кишечника. До того ж, в айве - купа вітамінів. Росте вона повсюдно, тому повидло з айви зварити необхідно! А ще й смачно як!

Опис приготування:

Кисленька і яскрава за кольором айва робить позитивний вплив на наш настрій - бодрит, сприяє поліпшенню настрою. У сезон покладіть кілька фруктів поруч, засипте цукром і їжте, а на зиму обов'язково наварите повидла з айви.

Як приготувати повидло з айви?

1. Доспілу айву очистіть від шкірки і насіння. Промийте і розріжте на часточки.

2. Часточки викладіть в каструлю, залийте водою, накрийте кришкою і варіть до повного розм'якшення. Воду не виливайте.

3. Розм'якшену айву протріть через сито ложкою.

4. А тепер треба зварити сироп. Розрахунок - простий. З 1 кг протертої маси нам знадобиться 1 стакан води і 1 склянка цукру. Воду можна використовувати ту, в якій фрукти варилися. У воду додайте цукор, розмішайте і зваріть сироп.

5. Готовим сиропом залийте айвовое пюре, додайте лимонну кислоту і добре перемішайте.

6. Отриману суміш варіть на повільному вогні, постійно помішуючи, до загустіння. Головне, щоб повидло не пригоріло!

7. Тепле повидло розкладіть по сухим чистим банкам. Прохолодний, а потім закрийте пергаментом. Зберігайте в прохолодному місці.

Повидло з айви готове!

Смачного!

  • Айва - 1 кілограм
  • Цукор - 1 Склянка
  • Вода - 1 Склянка
  • Лимонна кислота - 1 Чайна ложка
Кисленька і яскрава за кольором айва робить позитивний вплив на наш настрій - бодрит, сприяє поліпшенню настрою. У сезон покладіть кілька фруктів поруч, засипте цукром і їжте, а на зиму обов'язково наварите повидла з айви.

Як приготувати повидло з айви?

1. Доспілу айву очистіть від шкірки і насіння. Промийте і розріжте на часточки.

2. Часточки викладіть в каструлю, залийте водою, накрийте кришкою і варіть до повного розм'якшення. Воду не виливайте.

3. Розм'якшену айву протріть через сито ложкою.

4. А тепер треба зварити сироп. Розрахунок - простий. З 1 кг протертої маси нам знадобиться 1 стакан води і 1 склянка цукру. Воду можна використовувати ту, в якій фрукти варилися. У воду додайте цукор, розмішайте і зваріть сироп.

5. Готовим сиропом залийте айвовое пюре, додайте лимонну кислоту і добре перемішайте.

6. Отриману суміш варіть на повільному вогні, постійно помішуючи, до загустіння. Головне, щоб повидло не пригоріло!

7. Тепле повидло розкладіть по сухим чистим банкам. Прохолодний, а потім закрийте пергаментом. Зберігайте в прохолодному місці.

Повидло з айви готове!

Смачного!

Схожі рецепти