Повидло з айви
(покроковий рецепт з фото)
Повидло з айви дуже корисно при запальних захворюваннях кишечника. До того ж, в айве - купа вітамінів. Росте вона повсюдно, тому повидло з айви зварити необхідно! А ще й смачно як!
Кисленька і яскрава за кольором айва робить позитивний вплив на наш настрій - бодрит, сприяє поліпшенню настрою. У сезон покладіть кілька фруктів поруч, засипте цукром і їжте, а на зиму обов'язково наварите повидла з айви.
Як приготувати повидло з айви?
1. Доспілу айву очистіть від шкірки і насіння. Промийте і розріжте на часточки.
2. Часточки викладіть в каструлю, залийте водою, накрийте кришкою і варіть до повного розм'якшення. Воду не виливайте.
3. Розм'якшену айву протріть через сито ложкою.
4. А тепер треба зварити сироп. Розрахунок - простий. З 1 кг протертої маси нам знадобиться 1 стакан води і 1 склянка цукру. Воду можна використовувати ту, в якій фрукти варилися. У воду додайте цукор, розмішайте і зваріть сироп.
5. Готовим сиропом залийте айвовое пюре, додайте лимонну кислоту і добре перемішайте.
6. Отриману суміш варіть на повільному вогні, постійно помішуючи, до загустіння. Головне, щоб повидло не пригоріло!
7. Тепле повидло розкладіть по сухим чистим банкам. Прохолодний, а потім закрийте пергаментом. Зберігайте в прохолодному місці.
Повидло з айви готове!
Смачного!
- Айва - 1 кілограм
- Цукор - 1 Склянка
- Вода - 1 Склянка
- Лимонна кислота - 1 Чайна ложка
Як приготувати повидло з айви?
1. Доспілу айву очистіть від шкірки і насіння. Промийте і розріжте на часточки.
2. Часточки викладіть в каструлю, залийте водою, накрийте кришкою і варіть до повного розм'якшення. Воду не виливайте.
3. Розм'якшену айву протріть через сито ложкою.
4. А тепер треба зварити сироп. Розрахунок - простий. З 1 кг протертої маси нам знадобиться 1 стакан води і 1 склянка цукру. Воду можна використовувати ту, в якій фрукти варилися. У воду додайте цукор, розмішайте і зваріть сироп.
5. Готовим сиропом залийте айвовое пюре, додайте лимонну кислоту і добре перемішайте.
6. Отриману суміш варіть на повільному вогні, постійно помішуючи, до загустіння. Головне, щоб повидло не пригоріло!
7. Тепле повидло розкладіть по сухим чистим банкам. Прохолодний, а потім закрийте пергаментом. Зберігайте в прохолодному місці.
Повидло з айви готове!
Смачного!