Рецепт Курячі стегна з лимоном і розмарином фото

Курячі стегна з лимоном і розмарином
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Фрукти , Курка , Зелень , Курячі стегенця , Розмарин
Для діабетиків
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 6
Час приготування: 8 г. 0 хв.

Для цієї страви обов'язково м'ясо коштує маринувати заздалегідь, тому врахуйте цей момент. Замість стегон використовуйте гомілки або філе. Розповім, як приготувати курячі стегна з лимоном і розмарином.

Опис приготування:

Лимон і розмарин використовую для маринаду. Можна використовувати свіжий розмарин або сушений. Маринують м'ясо мінімум 1 годину перед приготуванням, якомога довше. Спершу м'ясо коштує обсмажити на сковороді, щоб вийшла рум'яна кірочка, а потім запікайте в духовці і подавайте до столу.

  • Свіжий розмарин - 2 Ст. Ложки
  • Лимон - 1 штука(tsedra і сік)
  • Часник - 5-7 зубчиків
  • Сіль, перець - За смаком
  • Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
  • Курячі стегна - 6 штук
  • Luk-salotų - 3 штуки
курячі стегна з лимоном і розмарином - фото крок 1
1. У чашу комбайна викладіть нарізану розмарин, цедру одного лимона, 3 зубчики часнику, сіль, перець, 2 столові ложки лимонного соку і подрібніть, потім додайте 1 столову ложку оливкової олії.
курячі стегна з лимоном і розмарином - фото крок 2
2. Вимийте м'ясо і витріть його серветками насухо, помістіть м'ясо в миску і додайте маринад, перемішайте і залиште мінімум на 1 час, а краще на ніч в холодильнику. За годину до приготування дістаньте м'ясо, щоб воно нагрілося до кімнатної температури.
курячі стегна з лимоном і розмарином - фото крок 3
3. Розігрійте сковороду з оливковою олією і викладіть стегна шкірою вниз, обсмажте до золотистої скоринки.
курячі стегна з лимоном і розмарином - фото крок 4
4. Переверніть м'ясо на іншу сторону і також обсмажте до рум'яної скоринки.
курячі стегна з лимоном і розмарином - фото крок 5
5. Наріжте шалот крупно, викладіть цибулю і часник між м'ясом і відправте в розігріту до 170 градусів духовку на 20 хвилин.
курячі стегна з лимоном і розмарином - фото крок 6
6. Подавайте м'ясо відразу після приготування, воно відмінно поєднується з будь-яким гарніром.

Схожі рецепти