Рецепт Курячі стегна з лимоном і розмарином фото

Курячі стегна з лимоном і розмарином
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах, Фрукти, Курка, Зелень, Курячі стегенця, Розмарин
Для діабетиків
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви

Для цієї страви обов'язково м'ясо коштує маринувати заздалегідь, тому врахуйте цей момент. Замість стегон використовуйте гомілки або філе. Розповім, як приготувати курячі стегна з лимоном і розмарином.

Лимон і розмарин використовую для маринаду. Можна використовувати свіжий розмарин або сушений. Маринують м'ясо мінімум 1 годину перед приготуванням, якомога довше. Спершу м'ясо коштує обсмажити на сковороді, щоб вийшла рум'яна кірочка, а потім запікайте в духовці і подавайте до столу.

  • Свіжий розмарин - 2 Ст. Ложки
  • Лимон - 1 штука(tsedra і сік)
  • Часник - 5-7 зубчиків
  • Сіль, перець - За смаком
  • Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
  • Курячі стегна - 6 штук
  • Luk-salotų - 3 штуки
курячі стегна з лимоном і розмарином - фото крок 1
1. У чашу комбайна викладіть нарізану розмарин, цедру одного лимона, 3 зубчики часнику, сіль, перець, 2 столові ложки лимонного соку і подрібніть, потім додайте 1 столову ложку оливкової олії.
курячі стегна з лимоном і розмарином - фото крок 2
2. Вимийте м'ясо і витріть його серветками насухо, помістіть м'ясо в миску і додайте маринад, перемішайте і залиште мінімум на 1 час, а краще на ніч в холодильнику. За годину до приготування дістаньте м'ясо, щоб воно нагрілося до кімнатної температури.
курячі стегна з лимоном і розмарином - фото крок 3
3. Розігрійте сковороду з оливковою олією і викладіть стегна шкірою вниз, обсмажте до золотистої скоринки.
курячі стегна з лимоном і розмарином - фото крок 4
4. Переверніть м'ясо на іншу сторону і також обсмажте до рум'яної скоринки.
курячі стегна з лимоном і розмарином - фото крок 5
5. Наріжте шалот крупно, викладіть цибулю і часник між м'ясом і відправте в розігріту до 170 градусів духовку на 20 хвилин.
курячі стегна з лимоном і розмарином - фото крок 6
6. Подавайте м'ясо відразу після приготування, воно відмінно поєднується з будь-яким гарніром.

Схожі рецепти