Курячі стегна з лимоном і розмарином
(покроковий рецепт з фото)
Для цієї страви обов'язково м'ясо коштує маринувати заздалегідь, тому врахуйте цей момент. Замість стегон використовуйте гомілки або філе. Розповім, як приготувати курячі стегна з лимоном і розмарином.
Лимон і розмарин використовую для маринаду. Можна використовувати свіжий розмарин або сушений. Маринують м'ясо мінімум 1 годину перед приготуванням, якомога довше. Спершу м'ясо коштує обсмажити на сковороді, щоб вийшла рум'яна кірочка, а потім запікайте в духовці і подавайте до столу.
- Свіжий розмарин - 2 Ст. Ложки
- Лимон - 1 штука(tsedra і сік)
- Часник - 5-7 зубчиків
- Сіль, перець - За смаком
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Курячі стегна - 6 штук
- Luk-salotų - 3 штуки
1. У чашу комбайна викладіть нарізану розмарин, цедру одного лимона, 3 зубчики часнику, сіль, перець, 2 столові ложки лимонного соку і подрібніть, потім додайте 1 столову ложку оливкової олії.
2. Вимийте м'ясо і витріть його серветками насухо, помістіть м'ясо в миску і додайте маринад, перемішайте і залиште мінімум на 1 час, а краще на ніч в холодильнику. За годину до приготування дістаньте м'ясо, щоб воно нагрілося до кімнатної температури.
3. Розігрійте сковороду з оливковою олією і викладіть стегна шкірою вниз, обсмажте до золотистої скоринки.
4. Переверніть м'ясо на іншу сторону і також обсмажте до рум'яної скоринки.
5. Наріжте шалот крупно, викладіть цибулю і часник між м'ясом і відправте в розігріту до 170 градусів духовку на 20 хвилин.
6. Подавайте м'ясо відразу після приготування, воно відмінно поєднується з будь-яким гарніром.