Курка, запечена в ткемалі
(покроковий рецепт з фото)
Курка, запечена в натуральному соусі Ткемалі, виходить соковитою, ароматної і дуже смачною. Цей соус ідеальний для маринування птиці. До його складу входять кисла слива Ткемалі і ароматні трави.
Маринують птицю мінімум протягом 1 годину. Курка запікається цілком до рум'яної скоринки в попередньо розігрітій духовці близько 1, 5 годин. Готову страву можна подавати з рисом, зеленню і помідорами. Всі подробиці, як приготувати курку, запечену в Ткемалі, я описала нижче в покроковому рецепті. Готуйте з задоволенням!
- Курка - 1700-1800 грам
- Ткемалі - 3-4 Ст. Ложок
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - За смаком
- Часник сушений - 1 Чайна ложка
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Рис бурий - 2 склянки (для подачі)
- Помідор черрі - 500 грам (для подачі)
Підготуйте інгредієнти для маринування курки. Соус Ткемалі змішайте з рослинним маслом, сіль - зі спеціями і сушеним часником.
Випатрану курку промийте під проточною водою, обсушити паперовими рушниками. Натріть тушку птиці всередині і зовні сумішшю перцю, часнику і солі, потім - соусом. Поставте в холодильник маринуватися мінімум на 1 час.
Помістіть мариновану курку в рукав для запікання, закріпіть його кінці. Поставте запікатися в розігріту духовку при 200 ° С 1 час. Снизьте температуру до 180 ° С, розріжте верх рукава, полийте тушку витопити жиром. Продовжуйте запікати курку до рум'яної скоринки і готовності приблизно 40 хвилин, час залежить від ваги курки. При невеликому розрізі тушки виділяється сік повинен бути прозорим.
Рис промийте, залийте підсоленою водою (1:2), доведіть до кипіння, накрийте кришкою, на повільному вогні відваріть до готовності.
Рис викладіть на блюдо, полийте витопився жиром, зверху - запечену курку і помідори черрі. Смачного!