Рецепт Харчо з яловичини з ткемалі фото

Харчо з яловичини з ткемалі
(покроковий рецепт з фото)

Грузинська кухня
М'ясо , Яловичина
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Супи , Xarco
Кількість порцій: 7-8
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Звичайно, мало хто дотримується традиційні правила приготування харчо, і зараз можна зустріти досить багато варіантів цього відмінного супу, але цей рецепт максимально наближений до оригінального.

Опис приготування:

Для приготування цього традиційного грузинського супу слід дотримуватися правил, про які я розповім вам в цьому простому рецепті харчо з яловичини з ткемалі. По перше, з м'яса тут може бути тільки яловичина, всі інші варіанти - це вже сучасні нововведення. Так само в харчо обов'язково повинні бути присутніми волоські горіхи і соус ткемалі, жоден з цих компонентів не можна виключити або замінити, адже саме завдяки їм у цього супу такий незвичайний і насичений смак. Ну а оскільки все необхідне для класичного рецепту харчо з яловичини з ткемалі ми без особливих зусиль можемо знайти в магазині, то чому б нам не приготувати цей чудовий супчик і тим самим порадувати себе і своїх близьких відмінним вечерею.

  • Яловичина на кістці - 400 грам
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Морква - 1 штука
  • Часник - 1 штука(1 головка)
  • Мал - 3-4 Ст. Ложок
  • Горіхи волоські очищені - 0, 5 склянки
  • Ткемалі - 0, 5 склянки (пюре )
  • Зелень свіжа - 120 грам (кріп, петрушка, Braai )
  • Спеції - За смаком (перець чорний мелений, шафран, лавровий лист, крупно змелений гострий перець, koriandr, лавровий лист, базилік, кріп, м'ята, ісоп, майоран, кейбер)
  • Сіль - За смаком
харчо з яловичини з ткемалі - фото крок 1
У каструлю кладемо яловичину шматком (промиту) і налити 1, 5 літра води. Варимо м'ясо на повільному вогні протягом 2-2, 5 годин.
харчо з яловичини з ткемалі - фото крок 2
Коли м'ясо буде готове, слухаємо його, відокремлюємо від кістки і нарізаємо на невеликі шматочки, відправляємо назад в каструлю.
харчо з яловичини з ткемалі - фото крок 3
Тепер готуємо овочі: морква нарізаємо на четвертинки, ріпчаста цибуля пір'ям. Подрібнюємо свіжу зелень, чеснок чистим.
харчо з яловичини з ткемалі - фото крок 4
Викладаємо в суп ткемалі, варимо його 5 хвилин після закипання, потім додаємо моркву.
харчо з яловичини з ткемалі - фото крок 5
Через 10 хвилин після моркви викладаємо нарізану цибулю. Накриваємо каструлю кришкою і варимо суп на повільному вогні приблизно 30 хвилин.
харчо з яловичини з ткемалі - фото крок 6
Поки бульйон кипить, ми перебираємо волоські горіхи і злегка обсмажуємо їх на сухій сковороду, потім викладаємо їх в ступку і перетираємо.
харчо з яловичини з ткемалі - фото крок 7
Додаємо до горіхів часник і так само подрібнюємо його в кашку.
харчо з яловичини з ткемалі - фото крок 8
Через пів години додаємо в суп промитий рис.
харчо з яловичини з ткемалі - фото крок 9
Через 10 хвилин після рису викладаємо перетерті горіхи з часником. Варимо суп ще 15 хвилин до готовності рису.
харчо з яловичини з ткемалі - фото крок 10
Ось тепер можна додати спеції. Я вказала в складі ті, які зазвичай використовуються для харчо. Але ви можете використовувати хмелі-сунелі, адже в цій приправі є практично все необхідне.
харчо з яловичини з ткемалі - фото крок 11
Отже, приправляем суп спеціями і солимо його.
харчо з яловичини з ткемалі - фото крок 12
Варимо суп ще 5 хвилин, потім викладаємо в каструлю подрібнену зелень. Перемішуємо все, даємо супу покипіти ще 2 хвилини, вимикаємо вогонь.
харчо з яловичини з ткемалі - фото крок 13
Нехай суп постоїть пару хвилин під кришкою, а потім його можна розливати по тарілках і подавати до столу. Смачного!

Схожі рецепти