Рецепт Харчо з яловичини з помідорами фото

Харчо з яловичини з помідорами
(покроковий рецепт з фото)

Грузинська кухня
М'ясо , Яловичина
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Супи , Xarco
Кількість порцій: 6-7
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Щоб колір харчо придбав приємний червонуватий відтінок і свіжий смак, крім основних інгредієнтів в нього можна додати помідори, таким чином ваш суп стане ще більш насиченим і наваристий.

Опис приготування:

Насправді приготувати харчо смачно і правильно не так вже й складно, вам не потрібно для цього народитися в Грузії або отримати диплом кухаря, все набагато простіше. Все що вам необхідно - це дотримуватися нехитрих правил і знайти хороший рецепт, як, наприклад, це простий рецепт харчо з яловичини з помідорами. Що ще потрібно знати? Запам'ятайте, у вас ніколи не вийде справжнє грузинське блюдо, якщо ви не додасте в суп яловичину, Ткемалі і волоські горіхи, без цих інгредієнтів навіть і приступати не варто. Ну а далі у кожного кухаря свої секрети, деякі додають в суп томатну пасту, хтось кладе картопля, ну а я люблю, коли в супі відчувається смак помідорів, тоді він виходить смачніше, а його колір більш насиченим. Ви, звичайно, можете щось прибрати або додати на свій смак, ну а я просто розповім вам, як приготувати харчо з яловичини з помідорами за моїм рецептом.

  • Яловичина на кістці - 1 кілограм
  • Помідори - 2 штуки (великі )
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Перець чилі - 0, 5-1 штуки
  • Часник - 5-6 зубчиків
  • Мал - 1/3 склянки
  • Горіхи волоські - 1 Склянка
  • Соус Ткемалі - 5 Ст. Ложок( "ранний" із зеленої аличі або пюре із зеленої аличі)
  • Кінза свіжа - 60 грам
  • Лавровий лист - 3 штуки
  • Хміль-сунелі - 2 Ст. Ложки
  • Шафран - 1 щіпка
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
харчо з яловичини з помідорами - фото крок 1
З самого початку нам необхідно промити яловичину і відправити її варитися на 2-2, 5 годину, не забуваємо знімати піну. Мал промиваємо кілька разів, поки вода не стане прозора, заливаємо його водою і залишаємо розмокати. Шафран перетираємо з невеликою кількістю солі, заливаємо його окропом і так же залишаємо на деякий час настоюватися. Ось тепер попередній етап закінчено, можна рухатися далі.
харчо з яловичини з помідорами - фото крок 2
У сковороду наливаємо рослинне масло і обсмажуємо на ньому нарізану кубиками ріпчасту цибулю і подрібнений перець чилі. Я кладу зовсім небагато перцю, ну а ви додавайте на свій смак.
харчо з яловичини з помідорами - фото крок 3
Помідори опускаємо на хвилину в окріп, щоб шкірка легше знімалася, очищаємо їх і нарізаємо невеликими кубиками. Викладаємо їх на сковороду до цибулі і чилі, обсмажуємо все 5 хвилин.
харчо з яловичини з помідорами - фото крок 4
Вливаємо на сковороду бульйон від м'яса (приблизно 2 Половникова), солимо, перчим, тушкуємо овочі протягом 10 хвилин на слабкому вогні.
харчо з яловичини з помідорами - фото крок 5
Тим часом обсмажуємо горіхи на сухій сковороді буквально 1-2 хвилини, потім подрібнюємо їх в ступці.
харчо з яловичини з помідорами - фото крок 6
Подрібнюємо свіжу зелень і часник, потім перетираємо їх в ступці.
харчо з яловичини з помідорами - фото крок 7
Коли яловичина буде готова, витягаємо її з бульйону, відокремлюємо від кістки і нарізаємо на шматки. Повертаємо м'ясо в каструлю, додаємо рис, шафран з водою, тушковані в бульйоні овочі, лавровий лист, хміль-сунелі. Через 10-15 хвилин, коли рис розвариться, всипаємо волоські горіхи, перетерту з часником зелень, додаємо Ткемалі і досолюємо при необхідності. Вимикаємо вогонь, витягаємо з каструлі лавровий лист, накриваємо каструлю кришкою і даємо супу настоятися хвилин 20.
харчо з яловичини з помідорами - фото крок 8
Розливаємо харчо по тарілках і насолоджуємося приголомшливим смаком. Смачного!

Схожі рецепти