Харчо з яловичини з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Хоча в традиційному рецепті харчо картопля відсутня, але нашій людині якось незвично їсти суп без неї, тому доводиться модернізувати і доповнювати класичний варіант грузинського блюда.
Звичайно, багато хто може почати сперечатися про те, що цей рецепт приготування харчо з яловичини з картоплею мало чим схожий на оригінальний рецепт, але я скажу вам так: кожна господиня повинна готувати страви підлаштовуючись під смакові переваги своєї сім'ї. У моїй ось, наприклад, суп без картоплі ніхто їсти не буде, тому і доводиться додавати її в харчо, до того ж, на мій погляд, суп від цього нітрохи не стає гірше. Загалом, додавати картоплю чи ні, це особиста справа кожного, тому спробуйте приготувати суп на мою простим рецептом харчо з яловичини з картоплею і потім вирішите, як вам подобається більше.
- Яловичина - 400 грам
- Вода - 2, 5 L
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Помідори - 400-500 грам
- Мал - 4 Ст. Ложки
- Картопля - 2-3 штук
- Часник - 1-2 зубчиків
- Масло рослинне - 2-3 Ст. Ложок
- Зелень свіжа - 40 грам
- Спеції - За смаком (хміль-сунелі, лавровий лист, чорний запашний перець, базилік)
- Сіль - За смаком
Промиваємо яловичину під водою, висушуємо її і нарізаємо на невеликі шматочки.
Викладаємо м'ясо в каструлю, заливаємо його водою і варимо на повільному вогні 1-1, 5 годину. Не забуваємо час від часу знімати піну.
Поки м'ясо вариться, ми нарізаємо цибулю кубиками.
Картопля так само нарізаємо на кубики.
Мал ретельно промиваємо, поки вода не стане прозорою.
Помідори потрібно очистити від шкірки, для цього ми опускаємо їх на хвилину в окріп, а потім ставимо під холодну воду. Знімаємо шкірку і подрібнюємо помідори до стану пюре.
Коли яловичина буде готова, ми акуратно витягаємо її з бульйону за допомогою шумівки. У бульйон кладемо картоплю і варимо його 15-20 хвилин.
Обсмажуємо на рослинному маслі ріпчасту цибулю до золотистого кольору.
Тепер викладаємо на сковороду до цибулі відварене м'ясо, додаємо пару ложок бульйону і тушкуємо все під кришкою 10 хвилин. Потім додаємо подрібнені помідори, перемішуємо і готуємо всі ще хвилин 10.
Перекладаємо все вміст сковороди в каструлю. Коли рідина закипить, додаємо рис, варимо суп хвилин 5. Потім солимо його і заправляємо спеціями, варимо харчо ще 10 хвилин і вимикаємо вогонь. Викладаємо в каструлю подрібнену зелень і часник, накриваємо її кришкою і залишаємо суп на пів години настоятися. Ось тепер можна і спробувати, смачного!