Рецепт Харчо з яловичини з картоплею фото

Харчо з яловичини з картоплею
(покроковий рецепт з фото)

Грузинська кухня
М'ясо, Яловичина
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Супи, Xarco

Хоча в традиційному рецепті харчо картопля відсутня, але нашій людині якось незвично їсти суп без неї, тому доводиться модернізувати і доповнювати класичний варіант грузинського блюда.

Звичайно, багато хто може почати сперечатися про те, що цей рецепт приготування харчо з яловичини з картоплею мало чим схожий на оригінальний рецепт, але я скажу вам так: кожна господиня повинна готувати страви підлаштовуючись під смакові переваги своєї сім'ї. У моїй ось, наприклад, суп без картоплі ніхто їсти не буде, тому і доводиться додавати її в харчо, до того ж, на мій погляд, суп від цього нітрохи не стає гірше. Загалом, додавати картоплю чи ні, це особиста справа кожного, тому спробуйте приготувати суп на мою простим рецептом харчо з яловичини з картоплею і потім вирішите, як вам подобається більше.

  • Яловичина - 400 грам
  • Вода - 2, 5 L
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Помідори - 400-500 грам
  • Мал - 4 Ст. Ложки
  • Картопля - 2-3 штук
  • Часник - 1-2 зубчиків
  • Масло рослинне - 2-3 Ст. Ложок
  • Зелень свіжа - 40 грам
  • Спеції - За смаком (хміль-сунелі, лавровий лист, чорний запашний перець, базилік)
  • Сіль - За смаком
харчо з яловичини з картоплею - фото крок 1
Промиваємо яловичину під водою, висушуємо її і нарізаємо на невеликі шматочки.
харчо з яловичини з картоплею - фото крок 2
Викладаємо м'ясо в каструлю, заливаємо його водою і варимо на повільному вогні 1-1, 5 годину. Не забуваємо час від часу знімати піну.
харчо з яловичини з картоплею - фото крок 3
Поки м'ясо вариться, ми нарізаємо цибулю кубиками.
харчо з яловичини з картоплею - фото крок 4
Картопля так само нарізаємо на кубики.
харчо з яловичини з картоплею - фото крок 5
Мал ретельно промиваємо, поки вода не стане прозорою.
харчо з яловичини з картоплею - фото крок 6
Помідори потрібно очистити від шкірки, для цього ми опускаємо їх на хвилину в окріп, а потім ставимо під холодну воду. Знімаємо шкірку і подрібнюємо помідори до стану пюре.
харчо з яловичини з картоплею - фото крок 7
Коли яловичина буде готова, ми акуратно витягаємо її з бульйону за допомогою шумівки. У бульйон кладемо картоплю і варимо його 15-20 хвилин.
харчо з яловичини з картоплею - фото крок 8
Обсмажуємо на рослинному маслі ріпчасту цибулю до золотистого кольору.
харчо з яловичини з картоплею - фото крок 9
Тепер викладаємо на сковороду до цибулі відварене м'ясо, додаємо пару ложок бульйону і тушкуємо все під кришкою 10 хвилин. Потім додаємо подрібнені помідори, перемішуємо і готуємо всі ще хвилин 10.
харчо з яловичини з картоплею - фото крок 10
Перекладаємо все вміст сковороди в каструлю. Коли рідина закипить, додаємо рис, варимо суп хвилин 5. Потім солимо його і заправляємо спеціями, варимо харчо ще 10 хвилин і вимикаємо вогонь. Викладаємо в каструлю подрібнену зелень і часник, накриваємо її кришкою і залишаємо суп на пів години настоятися. Ось тепер можна і спробувати, смачного!

Схожі рецепти