Харчо з яловичини
(покроковий рецепт з фото)
Xarco - смачний наваристий кавказький суп, який подобається і дітям, і дорослим. Рекомендую записати собі, як приготувати харчо з яловичини. Побалуйте своїх домочадців харчо за моїм рецептом!
Національний грузинський суп харчо я вперше спробувала безпосередньо в Грузії. І природно рецептом грузинські господині ділитися відмовлялися. Жартома виправдовуючи тим, що до них перестануть їздити в гості і смакувати справжні грузинські частування. Перші спроби приготувати харчо будинку були марні. Але завзятістю і наполегливістю я домоглася того самого смаку грузинського супу.
- Говяжья грудинка - 600 грам
- Цибуля - 2 штуки
- Помідор - 4 штуки
- Мал - 70 грам
- Волоський горіх - 100 грам
- Томатна паста - 2 чайних ложки
- Часник - 5 зубчиків
- Зелень - 2 пучка
- Гострий перець - 1 штука
- Сіль, перець - За смаком
- Лавровий лист - 1 штука
Підготуйте інгредієнти.
Поріжте м'ясо на шматочки, залийте холодною водою, додайте сіль і пучок зелені. Поставте на сильний вогонь і варіть бульйон. Періодично знімайте піну.
Дрібним кубиком поріжте помідори, подрібніть горіхи. Наріжте дрібно цибулю і гострий перець.
Помідори відправте в сковороду і на середньому вогні припустите їх. Після чого до помідорів додайте гострий перець.
З бульйону дістаньте м'ясо, відокремте його від кістки і відправте в сковороду. Обсмажуйте протягом 3-5 хвилин, потім зажарку відправте в бульйон.
Промийте рис і відправте його в бульйон, як тільки він закипить.
Наріжте дрібно зелень, додайте розтертий часник, сіль і перець. Розітріть все до однорідної маси.
Розтертий часник з зеленню відправляйте в бульйон, додайте волоські горіхи і лавровий лист. Доведіть за потребою харчо до смаку, вимкніть вогонь, накрийте кришкою і дайте настоятися 15 хвилин. Смачного!