Курка з рисом в казані
(покроковий рецепт з фото)
Страви, приготовані в казані, виходять особливо смачними. В даному рецепті куряче м'ясо гаситься в казані з овочами і рисом. Виходить дуже ситно, а чого варто тільки один аромат страви!
Спершу обсмажуємо в казані курку з цибулею і спеціями, потім додаємо помідори і перець, тушкуємо ще деякий час. Засипаємо промитий рис і вливаємо гарячу воду. Доводимо страву до готовності (під кришкою). Хай щастить!
- Куряче філе - 500 грам
- Мал - 300 грам
- Перець болгарський - 2 штуки
- Помідори - 3 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - За смаком
- Масло рослинне - За смаком
- Сіль і перець - За смаком
Куряче філе нарізаємо порційними шматочками і обсмажуємо в казані на олії. Коли випарується волога, додайте подрібнену цибулю, сіль і перець. Перемішайте і готуйте ще 5 хвилин.
Додайте до курочку перець і помідори, порізані кубиками. Також можна додати подрібнений часник. Тушкуємо на середньому вогні 10 хвилин, періодично помішуючи.
Тепер засипаємо промитий рис.
Заливаємо рис гарячою водою, щоб він покрився на 1-2 см. Варимо на повільному вогні, поки рис не вбере верхній шар рідини. Потім накриваємо казан кришкою і варимо до готовності рису, приблизно 25 хвилин.
Смачного!