Курка, тушкована в казані
(покроковий рецепт з фото)
Курка, тушкована в казані (ошпарюють або), це дуже смачне і ситне блюдо. Птах ідеально поєднується з ніжним картоплею. Трохи зусиль і часу - і на вашому столі буде відмінне гаряче блюдо.
Якщо ви хочете дізнатися, як приготувати курку, тушковану в казані, то в цьому рецепті все написано максимально доступно і зрозуміло. Ця страва чудово підійде для сімейної вечері. Його люблять як дорослі, так і діти.
- Курка - 1 штука
- Картопля - 2 кілограма
- Помідори великі - 3 штуки
- Жир баранячий - 50 грам
- Масло рослинне - 50 грам
- Суміш спецій - 3 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
Для цієї страви краще використовувати не магазинну, а молоду домашню курку або курчати. Тоді кабоб вийде насиченим і ароматним. Вимийте курку, розрубати її на шматки. При бажанні ви можете взяти не цілу птицю, а тільки її окремі частини, наприклад - стегенця.
Наріжте помідори кільцями. Складайте томати і шматки курки шарами в казані. Перед цим натріть птицю сіллю і сумішшю прянощів. Можна взяти вже готову приправу, а можна потовкти спеції в ступці самостійно. Залиште курку маринуватися в холодильнику на дві-три години.
Замариновану птицю дістаньте з холодильника. Злийте рідину, обсушити шматочки м'яса паперовими рушниками. Розігрійте баранячий жир на сковороді. Обсмажувати курку з кожного боку по десять хвилин на сильному вогні.
Очистіть картоплю від шкірки, вимийте її. Розріжте невеликі бульби навпіл, і вони, що побільше - на чотири частини. Обсмажте картопля окремо від курки до рум'яної скоринки.
Покладіть обсмажену картоплю в казанок, посипте прянощами. Зверху викладіть шматки курки, полийте їх рослинною олією. Гасіть м'ясо з картоплею під закритою кришкою 15-20 хвилин до готовності.