Рецепт Курка, тушкована в казані фото

Курка, тушкована в казані
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Овочі, Птах, Курка
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Курка, тушкована в казані (ошпарюють або), це дуже смачне і ситне блюдо. Птах ідеально поєднується з ніжним картоплею. Трохи зусиль і часу - і на вашому столі буде відмінне гаряче блюдо.

Якщо ви хочете дізнатися, як приготувати курку, тушковану в казані, то в цьому рецепті все написано максимально доступно і зрозуміло. Ця страва чудово підійде для сімейної вечері. Його люблять як дорослі, так і діти.

  • Курка - 1 штука
  • Картопля - 2 кілограма
  • Помідори великі - 3 штуки
  • Жир баранячий - 50 грам
  • Масло рослинне - 50 грам
  • Суміш спецій - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - За смаком
курка, тушкована в казані - фото крок 1
Для цієї страви краще використовувати не магазинну, а молоду домашню курку або курчати. Тоді кабоб вийде насиченим і ароматним. Вимийте курку, розрубати її на шматки. При бажанні ви можете взяти не цілу птицю, а тільки її окремі частини, наприклад - стегенця.
курка, тушкована в казані - фото крок 2
Наріжте помідори кільцями. Складайте томати і шматки курки шарами в казані. Перед цим натріть птицю сіллю і сумішшю прянощів. Можна взяти вже готову приправу, а можна потовкти спеції в ступці самостійно. Залиште курку маринуватися в холодильнику на дві-три години.
курка, тушкована в казані - фото крок 3
Замариновану птицю дістаньте з холодильника. Злийте рідину, обсушити шматочки м'яса паперовими рушниками. Розігрійте баранячий жир на сковороді. Обсмажувати курку з кожного боку по десять хвилин на сильному вогні.
курка, тушкована в казані - фото крок 4
Очистіть картоплю від шкірки, вимийте її. Розріжте невеликі бульби навпіл, і вони, що побільше - на чотири частини. Обсмажте картопля окремо від курки до рум'яної скоринки.
курка, тушкована в казані - фото крок 5
Покладіть обсмажену картоплю в казанок, посипте прянощами. Зверху викладіть шматки курки, полийте їх рослинною олією. Гасіть м'ясо з картоплею під закритою кришкою 15-20 хвилин до готовності.

Схожі рецепти