Яловичина, тушкована в казані
(покроковий рецепт з фото)
Ніжна, соковита, ароматна, тане в роті яловичина… що, що - це все про рецепт! Таке м'ясо можна подавати і з гарніром, і на бутерброди. Рекомендую!
Беріть м'ясо з невеликими прошарками жиру, щоб зберегти його соковитість. Готувати м'ясо коштує на мінімальному вогні, щоб воно просочилося усіма соками і ароматами.
- Яловичина (м'якоть) - 1, 2-1, 5 кілограма
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль, спеції - За смаком
- Цибуля - 2 штуки
- Часник - 4 зубчики
- Червоне вино - 0, 5 склянки
- Лавровий лист - 1 штука
- Морква - 2-3 штук
1. Вимийте м'ясо, витріть його серветками. Натріть м'ясо сіллю, перцем і сумішшю італійських трав.
2. Розігрійте казанок з рослинним маслом, викладіть м'ясо і обсмажуйте його протягом декількох хвилин з кожного боку.
3. Перекладіть м'ясо в тарілку. Наріжте півкільцями цибулю і обсмажте його в розігрітому казані близько 5-7 хвилин. Додайте подрібнений часник і нарізану крупно морква.
4. Викладіть поверх овочів обсмажене м'ясо, додайте вино і лавровий лист.
5. Доведіть до кипіння і зменшіть вогонь на мінімум, накрийте казанок кришкою і тушкуйте близько 3, 5-4, 5 годин.
6. Готове м'ясо наріжте шматочками (не важко буде зробити це зазвичай виделкою) і подавайте з овочами. Смачного!